Lexus LY680 ili kako nadmašiti očekivanja

Lexus ima za cilj da bude brend luksuznog stila života, a vodeća luksuzna jahta je oličenje Lexus-ove „Crafted“ filozofije dizajna. Model LY680 izražava ovu filozofiju tako što posvećuje pažnju svakom detalju, kako bi nadmašio očekivanja kupaca i stvorio jedinstveno iskustvo koje stimuliše njihova čula, čak i dok su na moru.

Koncept ove luksuzne jahte se pisuje „kao skrovište usred mora, pružajući prostor gde se zahtevni kupci mogu osećati slobodno i opušteno“. Eksterijer oličava Lexus-ovu dizajnersku filozofiju L-finoće, a unutrašnjost je brižno osmišljena do najsitnijih detalja kako bi se obezbedio udoban životni prostor u pogledu performansi. Lexus ima za cilj performanse krstarenja koje inspirišu samopouzdanje, nudeći stabilnu upravljivost, odličnu vožnju, udobnost i tišinu. Proizvodnju obavlja Horizon grupa, koja ima odličnu reputaciju po svojim naprednim tehnološkim sposobnostima izbrušenim kroz izgradnju superjahti. Kombinovanjem dokazanih sposobnosti Horizon grupe sa metodama proizvodnje jahti zasnovanim na TPS (Toyota Production System), snage oba brenda su iskorišćene za postizanje daljih poboljšanja (u odnosu na model LY650).

Flybridge je produžen za 1,4 m i ima prostranu sofu za dnevni boravak i roštilj, omogućavajući gostima da se opuste i uživaju u svežem povetarcu mora. Pored toga, platforma za plivanje je proširena za oko 70 cm, što omogućava još veće uživanje u širokom spektru aktivnosti na moru.

Ako vas je ovaj tekst zainteresovao, moramo reći i da se porudžbine primaju samo u Japanu preko prodajnih kancelarija Toyote Marine i drugih odabranih dilera. Isporuka: proleće 2026

Dužina preko svega 20,66 m | Širina 5,76 m | Motor Twin Volvo IPS 1350/1050 | Rezervoar vode 852 l | Rezervoar goriva 4.012 l | Broj kabina 3 (6 kreveta)