PHANTOM 9.0 Robustan & elegantan

Phantom 9.0 prvi put smo videli na ovogodišnjem Beogradskom sajmu nautike, kad nam ga je predstavio autor projekta i njegov idejni tvorac. To je doduše bilo u virtuelnom obliku putem filmova i fotografija iz brodogradilišta, ali nam je pokazao sve faze izgradnje broda.
Celi proces nas je oduševio i zainteresovao, jer je sama proizvodnja izgledala kvalitetno i čvrsto, a brod izuzetno atraktivno tako da smo jedva čekali predstavljanje In Vivo. Poziv tvorca broda smo jedva dočekali, s oduševljenjem prihvatili i zaputili se u srednju Dalmaciju, Šibenski akvatorijum.
Već pri prvom pogledu na brod u marini Tribunj ostali smo zatečeni njegovim atraktivnim, elegantnim, a istovremeno i robusnim izgledom koji je uživo znatno impresivniji nego na viđenim fotografijama i filmovima.
Napomenimo da je idejno rešenje, deo vizuelnog identiteta i sve vezano za funkcionalnost, delo autora projekta.
Maritimno i hidro-propulzivni deo projekta, trup i proračuni, projektovani su od strane tima vrhunskih vojnih navalnih arhitekata i inženjera.
Phantom 9.0 je dakle “domaći” proizvod (iz naše bivše države) koji se izrađuje u inostranstvu u vojnom brodogradilištu s vrhunskom tehnologijom, a što garantuje sam kvalitet izrade jer za izradu vojne produkcije nema kompromisa: kvalitet, kvalitet i samo kvalitet.
Brodogradilište u kom se Phantom proizvodi inače radi brodove za vojsku, policiju i obalsku stražu što dodatno daje legitimitet kvalitetu izrade, čvrstoći i nesporno garantuje vrhunske performanse.
Brod je izuzetno čvrst i hard duty performansama izrađen od military grade aluminijuma.

IZGLED
Rekosmo, na prvi pogled Phantom 9.0 ostavlja bez daha svojim elegantnim, luksuznim, a istovremeno robusnim izgledom kao savršeno izbalansiranim spojem dizajna i funkcionalnosti. Slobodno možemo reći da je ovo jedno od najatraktivnijih plovila koje smo imali prilike skoro da vidimo.
Dok smo se vozili i pristajali, izazivali smo brojne znatiželjne poglede, pažnju i oduševljenje ostalih nautičara na moru gde god smo se pojavili.
Brod ima visoke okomite bokove koji deluju impresivno, pramac sa kontra nagibom koji donjim delom seče talase, a mat siva boja (basalt grey) daje mu finu dozu mističnosti.
U toalet se ulazi spolja, iz kokpita, što je odlično rešenje jer kabina ostaje intimna za vlasnike, odnosno skipera.
Krmena platforma je izuzetno prostrana, udobna i na njoj se nalaze masivne merdevine za plivanje. Na krmenoj platformi se nalazi i tuš.

PLOVIDBA
Pomno isprojektovan trup broda koji s motorom Honda 250 postiže maksimalnu brzinu 36 čvorova što odmah dovodi do zaključka da je ekonomičan i racionalan.
Na našem testu u šibenskom akvatoriumu i po ne baš mirnom moru, postigli smo 37 čvorova, bez posebnog trimanja i u kratkom periodu, a pretpostavljamo da može i više od toga. Doduše, nismo probali jer je motor u fazi razrađivanja i nije preporučljivo voziti ga duže vreme na velikim turažama.
Phantom 9.0 prolazi po talasima s lakoćom i komforno, a svojim inverzno projektovanim pramcem precizno seče talase i razgrće ih, te samim time čini vožnju udobnijom na većim brzinama.

INVERZNI PRAMAC
Phantom 9.0 ima inverzni pramac koji se u poslednje vreme vratio kod projektovanja nekih luksuznih yacht brendova, kao što je imao i recimo austro-ugarski vojni brod s početka 20. veka Viribus Unitis izgrađen u brodogradilištu Stabilimento Tecnico Triestino u Trstu, a u sadašnje vreme na primer američki razarač najnovije klase USS Zumwalt. Ovakav oblik pramca ima mnogo prednosti u odnosu na klasični oblik. Ovako obrnuti pramac brodu osigurava znatno veću vodenu liniju, a samim tim i veću maksimalnu brzinu plovidbe. Hidrodinamčki otpor kod ovakvog tipa pramca značajno je manji nego kod klasičnog tipa – samim time kod talasastog mora brod se ne penje na talas i ponire, nego prolazi i seče ga poput sekire.
Sam trup broda je izvrsno projektovan tako da je vrlo komforan i ima splash gurdas (štitinici od prskanja) te nas more ni u jednom trenutku nije zalivalo, čak ni po oštrim bočnim manevrima. I kad ima talasa, na brodu je sve suvo i moramo reći da nas ni u jednom trenutku nije zapljusnula niti jedna kapljica mora, a čime se može pohvaliti izuzetno mali broj i to bitno dužih brodova.
Kod stiskanja palice za gas nema neudobnog podizanja pramca brodice, nego se brod izdiže ravnomerno što putnicima pruža izuzetnu udobnost, a što je postignuto projektovanjem samog trupa broda. Sa motorom Honda 250 oseća se snaga i adrenalin kod dodavanja gasa te možemo reći da je snaga motora optimalna, iako, kako se uobičajeno kaže „konja nikad dosta“.
Primetili smo da je težina i balansiranost broda odlično raspoređena, a stabilnost na visokom nivou. Sa visokim stranicama i pomalo okomitim vetrobranskim staklom putnici imaju izvrsnu zaštitu od vetra.
Na 25 čvorova brzine prijatno smo razgovarali u kokpitu.
Takođe, pri brzini 25 čvorova sa 3 osobe u kokpitu potrošnja je bila oko 35 litara na sat, šta smatramo izuzetno zadovoljavajućim za brod od skoro 10 metara dužine.

(…)

(Ceo test možete pročitati u Nautičkom magazinu broj 72 / letnji broj 2024)

Fotografije eksterijera: www.burzanautike.com