Istražite dubine – samouvereno i sigurno

Ronilački “kompjuteri”, odnosno pametni Garmin satovi iz serije Descent Mk3  i Descent T2 Transceiver sa poboljšanom SubWave sonarskom tehnologijom putem softverske nadogradnje, dodaju mogućnost međusobne komunikacije ronilaca, kao i pomoć roniocima uz nadzor pritiska u boci. Descent Mk3 serija, izrađena sa naglaskom na ronjenje kao primarnom svrhom, izrađuje se u dve veličine – 43mm i 51mm – s opcijama za integraciju vazduha na oba modela, sa živopisnim ekranom osetljivim na dodir AMOLED tehnologije, ima vodonepropusno kućište koje omogućava ronjenje do 200 metara sa metalnim nepropusnim dugmićima koji su potpuno funkcionalni na toj dubini, te bateriju koja može trajati do 48 sati u načinu ronjenja.

Model Descent Mk3i od 51mm takođe dolazi s ugrađenom LED lampom za veću vidljivost u uslovima slabog osvetljenja – čak i pod vodom. S alatima poput više različitih načina ronjenja, DiveView karata i nivoa spremnosti za ronjenje, te Garminovim nizom funkcija za zdravlje, fitness i povezanost, serija Descent Mk3 pomaže roniocima da maksimalno iskoriste svoje avanture iznad i ispod površine vode.

Nove nadogradnje na seriji Descent Mk3 omogućavaju ronjenje s većim osećajem sigurnosti.

  • Pomoć roniocu (uskoro dostupno): Ako ronioc treba pomoć, ovaj revolucionarni alat omogućiće im da zatraže pomoć direktno sa njihova sata zahvaljujući poboljšanoj SubWave sonarskoj tehnologiji. Kada koriste ronilački “kompjuter” Descent Mk3i i odašiljač Descent T2, ronioci će moći da pošalju upit za pomoć drugim povezanim roniocima. Povezani ronioci u blizini tada će moći da vide dubinu i udaljenost ronioca te ih pratiti dok pomoć više nije potrebna.
  • Praćenje ronilačke grupe: Korišćenjem integracije vazduha pratite gde se nalaze drugi ronioci u grupi. Možete videti dubinu i pritisak u boci do osam ronioca koji koriste odašiljač Descent T2, do udaljenosti od 10 metara.
  • Dizajn usmeren na ronjenje: Kućište omogućava ronjenje do 200 metara sa snažnim safirnim staklom, otpornijim na ogrebotine koje deluje na dvostruko većoj dubini u odnosu na prethodne generacije te ima metalne vodonepropusne dugmiće potpuno funkcionalne na 200 metara dubine. Osim toga, svetli ekran osetljiv na dodir AMOLED tehnologije pruža veću vidljivost – čak i pod vodom.
  • Ugrađena LED lampa: Dostupna na modelu Descent Mk3i od 51 mm, integrisrana LED lampa s ugrađenim načinom treptanja pruža roniocima veću vidljivost u uslovima slabog osvetljenja, iznad ili ispod vode.
  • Spremnost na ronjenje: ništa manje važno je da sagledate kako faktori, kao što je san, vežbanje, stres i umor mogu uticati na ukupnu spremnost tela za ronjenje. Viši rezultat spremnosti može sugerisati da je vreme za ronjenje, dok niži rezultat može biti razlog za razmatrite da li da odgodite ronjenje ili izaberete lakše ronjenje.

Zaronite

Dizajniran od strane ronioca za ronioce, Descent Mk3 serija spremna je za sledeći izlet sa različitim načinima rada za ronjenje za pojedinačna i višestruka ronjenja sa jednim i više gasova (uključujući nitrox i trimix), meračem, apnejom, apnejičkim ribolovom i zatvorenim krugom disanja. Ronioci mogu da prilagode dodatne ekrane podataka za svaki način ronjenja ili da odaberu pojednostavljeni ekran za ronjenje sa većim tekstom kako bi lakše videli ključne podatke o ronjenju. Nove DiveView karte nude batimetrijske dubinske konture i više od 4.000 unapred učitanih ronilačkih lokacija širom sveta kako bi pomogle u pronalaženju određenih mesta poput potonulih brodova, identifikaciji tačaka za podvodni ribolov i još mnogo toga. Ugrađeni senzori – poput altimetra, barometra, kompasa pa čak i podvodnog kompasa – pomažu u navigaciji tokom ronjenja, a GPS na površini pomaže praćenju ulaznih i izlaznih tačaka. Ronioci takođe mogu koristiti variometar kako bi pratili svoje stope spuštanja i uspona tokom slobodnog ronjenja putem zvučnih i vibracijskih povratnih informacija. Pre ronjenja, korisnici mogu proveriti uslove plime sa svog sata i koristiti alat za navigaciju na površini do ciljane ronilačke lokacije. Nakon ronjenja, dnevnik ronjenja omogućava korisnicima pregled podataka, praćenje opreme, pisanje beleški i deljenje detalja putem Garmin Dive mobilne aplikacije.

Izvan ronjenja

Kao premium multisport GPS pametni sat, serija Descent Mk3 uključuje desetine unapred učitanih profila aktivnosti za trčanje u prirodi, plivanje, planinarenje, golf i još mnogo toga kako bi korisnici pratili svoje kretanje. Premium fitness funkcije poput VO2 max, preporučenih dnevnih treninga za trčanje i vožnju bicikla, nivoa izdržljivosti i nivoa uspona mogu pomoći korisnicima da ostanu u formi za sledeće ronjenje, dok informacije o wellness-u poput praćenja sna, kvaliteta sna, pulsnog oksimetra i savetnika za oporavak od umora, mogu pomoći korisnicima da bolje razumeju svoje telo.

Bilo da istražujete novo odredište ili ostajete bliže poznatom, serija Descent Mk3 ima funkcije navigacije i orijentacije koje pomažu u svakom koraku. Unapred učitane TopoActive karte iz celog sveta mogu da pomognu u održavanju istraživanja na pravom putu, dok tehnologija SatIQ može da pruži vrhunsku tačnost pozicioniranja sa multi-band GPS-om uz optimizaciju trajanja baterije. Možete da stvarate ili pronađite postojeće tečajeve u aplikaciji Garmin Connect i dobijte smernice korak po korak direktno sa sata, ili recimo unesite željenu udaljenost i dobićete predloge ruta sa povratnim putovanjem koje koriste TrendLine usmeravanje kako bi pronašli najbolje lokalne staze.

Ispunjen funkcijama povezanosti, serija Descent Mk3 omogućuje roniocima: primanje pametnih obaveštenja; preuzimanje pesama s aplikacija Spotify, Deezer ili Amazon Music (zahteva pretplatu) za slušanje bez telefona; vežbanje s većim osećajem sigurnosti uz detekciju incidenata i pomoć; brz prolazak kroz blagajne s Garmin Pay bežičnim plaćanjem; i još mnogo toga.

[ Više informacija ]