Najava: Sve, ali baš sve na sajmu boot u Diseldorfu

Krajem januara 2024. godine, sajam nautike boot će po 55. put krenuti ka svojoj matičnoj luci u Dizeldorfu, u kojoj će biti skoro svi proizvođači i dileri na okupu! Pogled na nedavno objavljenu listu izlagača ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Čak 16 izložbenih hala prepunih jahti, jedrilica, motornih brodova, čamaca, dasaka, ronilačke opreme i turističkih destinacija učiniće Diseldorf prestonicom vodenih sportova od 20. do 28. Januara 2024. Široku i raznovrsnu ponudu prikazaće više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

Motorni brodovi u halama od 1 do 9

Započnimo našu najavu sajma „obilaskom“ hale 1. Ovde se već susrećemo sa tim „ko je ko“ u motornim čamcima: Bavaria, Bénéteau, Dephia, Elling, Linssen i Sealine će ovde predstaviti motorne čamce srednje veličine (do 20 metara). Po prvi put na sajam stiže i Schaefer Yachts, proizvođač iz Brazila, sa svoja tri modela.

Tenderi i vanbrodski motori brendova kao što su Bayliner, Boston Whaler, Honda, Karnic Power Boats, Mercury, Quicksilver, Searay, Suzuki, Tohatsu i Yamaha biće vodeći u Hali 3. Pored toga, novi Sportfisher centar će pružati savete i informacije o svim aspektima ribolova na vodi. Hala 4 je tradicionalno bila središte skandinavskih brodograditelja, kao i inovativnih tendera sa alternativnim pogonom. Ovoga puta, između ostalih biće predstavljeni: Axopar, Yot, E-sense of blue, Finnmaster, Frydenbo Boats, Linex Boat, Nimbus, Botnia Marin, Quarken Boats, Ruban Bleu, Sargo, Sarl Cobalt, Saxdor, Lekker Boats, Valkama, X Shore i XO Boats.

Superboats je termin posebno skovan za boot Dizeldorf i najbolji primeri ove klase moći će se naći u hali 5. Zvučna imena poput Boesch, Pardo, Capelli, De Antonio, Fjord, Frauscher, Fliteboard, Awake, Nautor Swan, Nerea, Rand, Sacs Tecnorib, Seven Seas Yachts, Jeanneau DB, Stratos Yachts, Wellcraft ili Windy učiniće da hala 5 zablista u punom sjaju.

U hali 6 luksuzne jahte do 33 metra će baciti sidro. Sama imena vas teraju da sanjate: Absolute, Azimut, Bluegame, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker ili Wally su neodoljive privlačnosti i podsećaju na luksuzne vile za kupanje.

Najnoviji dizajn jahti, međunarodni posrednici, ekskluzivne marine i info šalteri kojima upravljaju brodogradilišta koja nude više od 33 miliona luksuznih jahti postaviće scenu u hali 7a. Tu će se za vašu naklonost boriti Marine della Toscana, Delphis Technologies, Deutsche Yachten, Drettmann, judel/vrolijk, KM Yachtbuilders, Lazzara Yachts, Marina D’Arechi, Marina di Olbia, Marina di Portorotondo, Ocean Independence, Pantaenius, Reckmann, Robbe & Berking, Sevenstar Yacht Transport, Silent Yachts, Spirit of the Ocean, Starclass Yacht Transport, Sunreef, Symphony Marine, Tribale Yachts, the Association of German Yacht and Charter Companies, kao i Whisper Power.

Popularni RIB-ovi u hali 9

Ljubitelji RIB-ova moći će da pronađu mnoštvo međunarodnih proizvođača u hali 9, uključujući 3D Tender, Henshaw Inflatables, Italboats, Lomac Nautica, Northstar, Pischel Bootsbau, Tiger Marine, Wassersportcenter Stockmann, Whaly Boats, Williams Jet Tender, i Z-Nautic Zodiac Bombard… da spomenemo samo neke.

Sva potrebna oprema u halama 10 i 11

Oni koji traže opremu za svoja plovila treba da obiđu hale 10 i 11. Tu će biti izložena najnovija tehnologija motora, sve što se tiče elektrosistema za čamce, grejanja i klimatizacije, itd. Biće izložena oprema za održavanje, obezbeđenje i palubna oprema. Čak 40 vodećih međunarodnih dobavljača tehnologije i proizvođača motora biće prisutno u pomenutim halama, uključujući Yanmar, Volvo Penta, Huracan Marine, Torqeedo, Kräutler, Dometic i drinkwaard.

Funkcionalna odeća za sportove na vodi može se naći na štandu Marine Store sa asortimanom Marine Pool ili u Steinmetz+Hehl koji nudi Helli Hansen. Pored toga, kampanja „Love your ocean” (Voli svoj okean) vraća se u halu 11 i fokusiraće se na zaštitu naših okeana u saradnji sa Nemačkom fondacijom za okean i raznim nevladinim organizacijama. Povratak u pomenutu halu imaće i “Water Pixel World” (Svet vodenih piksela) sa savetima za podvodnu fotografiju i snimanje, kao i sa najsavremenijom foto i filmskom opremom.

Ronjenje u svim svojim dimenzijama

Ronilačka industrija će se predstaviti u halama 11 do 13. Ronilački toranj, bazen i bina će pružati obilje zabave uz kurseve ronjenja, kao i fantastične filmske projekcije i razgovore sa međunarodnim zvezdama ronilačke zajednice. Biće predstavljeni globalni igrači u ronjenju kao što su Mares, Cressi, Aqua Lung, BtS ili Padi kao i egzotične i popularne destinacije širom sveta ili ronilačka odmarališta u zatvorenom.

U 2024. ronjenje će takođe biti dominantna tema u severnim delovima hale 13. Međuregionalna učešća u organizaciji turističkih centara iz Egipta, Hrvatske, Majorke, zaliva Libek i Turske će pokazati tipične nacionalne i regionalne karakteristike. Brojni turoperatori, kompanije koje iznajmljuju jedrilice, motorne čamce i čamce kao što su Kiriacoulis Mediterranean Cruises ili Kuhnle Tours, marine i regionalni turistički stručnjaci će preneti pravi osećaj odmora.

Paddling – poseban svet i zabava

Svet veslanja poziva na kanu turu zatvorenom rekom u pozadini kanadske divljine. Ovo je odlično mesto za porodice da se opuste nakon šetnje po sajmu. Pored toga, na bini će biti mnogo inspiracije za vašu sledeću turneju veslanja.

Svet jedrenja u halama 15 i 16

U halama 15 i 16 možete da istražujete svet jedrenja. Ovde posetioci kao da osete blagi povetarac koji im duva oko glave kada velike zvezde jedriličarstva pričaju o svojim avanturama ili kada mladi nautičari krenu na svoje prvo jedrenje na bazenu škole jedrenja. Novitet je Multihull Village, namenjen onima koji vole višetrupce. Među proizvođačima nalazimo i „krem“ u ovoj industriji kao što su Hanse Yachts, X Yachts, Bavaria, Bénéteau, Bente, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Gunboat, Hallberg Rassy, Jeanneau, Nautor Swan, Oyster, Saffier i Solaris.

“Trendi” sportovi na vodi u hali 17

Uvek niz vetar – važiće za surfere zahvaljujući vetrovima iz vetrogeneratora u hali 17. Actionpool je postao poznati magnet za ovaj trend sport. Ovde i profesionalni i amaterski sportisti mogu da se zadišu na bazenu dugačkom 60 m. Bilo da se radi o kiting-u, wing ili foil surfing-u ili jednostavno SUP-u, ovde je sve moguće kada se podstiču snovi o sledećem letu, a u ledeno hladnom januaru. Mnogi proizvođači i prodavci kao što su Starboard, Haiku ili Gunsails pozivaju posetioce da obave kupovinu, ali istovremeno pružaju izvanredne korisne savete.

Karte boot 2024

Napomenimo i da ako kupite karte za sajam online cena je € 21.00, dok će na blagajnama biti € 29.00.

Da zaključimo, mnogo je razloga da budete jedan od preko 237.000 posetilaca ovog sajma koliko ih je bilo prošle godine.