BOB Award 2022 – Nominovani brodovi

„A pobednik je…“ biće izgovoreno četiri puta uveče 24. novembra 2022. godine, kada će na sajmu BOAT & FUN u Berlinu biti proglašeni pobednici „Best of B oats Award“ (poznate i kao BOB Award).

Nagrade će potom biti uručene najboljim motornim čamcima u 2022. godini koji su pobedili nakon brojnih testiranja u poslednjih dvanaest meseci. Šesnaestočlani stručni žiri, sastavljen od glavnih urednika i novinara magazina nautičkog profilaiz cele Evrope i SAD, detaljno je testirao najzanimljivije međunarodne inovacije motornih čamaca na brojnim krstarenjima.

Odluka se zasniva direktno na gledištu potencijalnog korisnika plovila, a ne na dužini plovila. Za izbor se uzimaju samo plovila koja su testirana od strane nekoliko članova žirija. Stoga nova plovila koja su još u fazi planiranja ili izgradnje ne učestvuju u izboru za BOB nagradu.

Nagrada Best of Boats odlikuje se intenzitetom i obimom probnih vožnji. To ga čini pečatom odobrenja za poseban kvalitet odabranih čamaca. Na nacionalnom i međunarodnom nivou, nagrada je jedna od najprestižnijih nagrada u industriji motornih brodova.

Nominovani brodovi za BOB 2022 nagradu su:

BEST FOR BEGINNERS

Alfastreet 21 Open (Slovenia)

Jeanneau Cap Camarat 7.5 (France)

Quicksilver 625 Pilothouse (USA)

Ryck 280 (Germany)

BEST FOR FAMILY

Axopar 45 XC (Finland)

Bavaria SR 36 (Germany)

Beneteau Gran Turismo 45 (France)

Jeanneau DB/43 (France)

Delphia 11 Sedan Electric (Poland)

BEST FOR FUN

Axopar 25 Cross Bow (Finland)

Fiart Seawalker 35 (Italy)

Rand Source 22 (Denmark)

Tecnorib Pirelli 50 (Italy)

Wellcraft 355 (USA)

BEST FOR TRAVEL

Absolute 56 Fly (Italy)

Balt 37 Grand (Poland)

Beneteau Swift Trawler 48 (France)

Leopard 46 Powercat (South Africa)