Zagrebački sajam Nautike, 14-18. februar 2024, najava

Od 14. do 18. februara sva pažnja nautičkog sveta u Hrvatskoj i regionu biće usmerena na jedini kontinentalni nautički sajam u Hrvatskoj – zagrebački sajam Nautike.

U svom 31. izdanju najposećeniji i najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj predstaviće brojna nova plovila. Očekuje vas vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu.

U 7 paviljona Zagrebačkog velesajma na 15.500 m2 prostora izlaže više od 300 izlagača iz 30 zemalja.

Hrvatski brodograditelji predstaviće se zahtevnom nautičkom tržištu svojom najjačom postavom kao i mnogobrojnim premijerama, a uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će nastupiti i najpoznatiji svetski proizvođači plovila. Sajam je prepoznat po raznovrsnoj nautičkoj ponudi što ga u odnosu na druge nautičke sajmove u Hrvatskoj čini sajmom sa najpotpunijom ponudom uz nezamenjive B2B susrete, zanimljive goste i stručna predavanja.

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a danas pasionirani jedriličar 15. februara na sajmu Nautika predstaviće svoj autorski dokumentarni film sa transatlantske regate „Transat“, nakon kojeg će odgovarati na pitanja iz publike.

Pripremljen je i aktuelan stručni program, a izdvajamo konferenciju „Edukacija skipera i sigurnost plovidbe na Jadranu“ te panel „Žene u nautičkoj industriji – She & SEA“. Kakve su „Mogućnosti za mlade u nautičkoj industriji“ ujedno je i tema i naziv networking događanja koje će zasigurno zainteresovati sve mlade osobe koje žele da rade u nautičkoj branši.

Kako pokrenuti uspešan letnji biznis, kako ući u sup, kajak ili aquapark renta biznis?, naziv je radionice za sve zainteresovane, a oni željni avanture mogu isprobaju da surfuju na električnoj hydrofoil surf dasci koja je već osvojila poklonike širom sveta.

Očekuje vas marina u srcu Zagreba, događaj na kojem se spajaju hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo u elegantna plovila koja oduševljavaju posetioce i buduće nautičare.

Pokrovitelji sajma su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Interes za sajam pokazuje i brojka od 25 hiljada posetioca koji svake godine razgledaju sajam, a i na ovogodišnjem izdanju najsrećnije posetioce očekuju vredne nagrade.

U istom terminu održaće se i Dani lova i ribolova, nezaobilazno mesto godišnjeg susreta lovaca, ribolovaca, proizvođača, trgovaca i udruženja u ovom delu Europe. Partneri na projektu su Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez. Uz izlagački segment, ova manifestacija uključuje i bogat edukacijsko-stručni program, a nastupiće proizvođači i zastupnici renomiranih svetskih brendova lovačkog oružja, odeće i obuće, optike, opreme za ribolov te pribora za lov i ribolov.

Cena jednodnevne ulaznice je 5 eura, dok za sve dane iznosi 12 eura, a možete ih kupiti i ONLINE:  https://cutt.ly/owZCVSCb  

Za više informacija pratite www.zv.hr i društvene mreže Zagrebačkog velesajma.