Nagrada za Seaboot 700 jedriličarske Zihk čizme

Nove Zhik Seaboot 700 jedriličarske čizme su na ovogodišnjem METS-u u Amsterdamu osvojile DAME Design nagradu u kategoriji lične opreme. Ovaj model čizama je izuzetno lagan i fleksibilan, pružajući agilnost, osećaj i udobnost na palubi. Za razliku od tradicionalnih jedriličarskih čizma, Seaboots teže samo 500 g po čizmi i izdržaće teške uslove na moru, dok su istovremeno lagane i gipke za krstarenje ili recimo regate pri obali.

Partnerstvo sa Michelin-om za izvanredno prianjanje

Ono što ove čizme čini toliko različitim je to što je Zhik sarađivao sa stručnjacima za gume kompaniije Michelin u kreiranju dizajna srednjeg i spoljašnjeg đona po meri. Inspirisana tehnologijama u motornim trkama i vlažnom vremenu, stvorena je specijalna formula gume koja pruža izvanredno prianjanje i manevrisanje na različitim tipovima palube, bilo da je suva ili pod vodom. Unutrašnjost, specijalno formulisani jastučići i potporni srednji đon osigurava da čizme ostaju sigurne i stabilne na vašoj nozi, a ipak su veoma fleksibilne omogućavajući lako klečanje i brzo kretanje po čamcu. Srednji đon nudi odličnu toplotnu izolaciju od hladnih paluba i ledenih talasa, a unutrašnji đon Ortholite dodaje dodatni jastuk i podršku za luk.

Testiranje

Pobednik regate Route du Rhum, Francuz Ioann Richomme je testirao čizme u ekstremnim uslovima Fastnet regate ove godine i dao je svoj komentar: „Za našu zatvorenu IMOCA jedrilicu to je savršeno uklapanje između cipela i zaista teške čizme. Prilično lepo dišu, bilo je vruće i nosio sam pamučne čarape 2 dana da pokušam da vidim da li mogu da se znojim, one su to odlično podnele.”

Veličine: 38.7 – 48 (evropski bojevi) / Cena: 349.95 Eur (*cena je informativna)