Pretpremijera – Prestige M8

Početkom juna, Prestige je svojim dilerima i izabranim novinarima predstavio modele koji će svoje svetske premijere za javnost imati na sajmu nautike u Kanu u septembru. Promocija je bila u njihovom italijanskom brodogradilištu koje se nalazi na potezu između Trsta i Monfalkonea, a koje je njihova druga najvažnija pozicija na Mediteranu pored onog već dugo godina poznatog u francuskom gradu Les Herbiers.

Ovaj put ćemo kao pretpremijeru prikazati njihov novi katamaran Prestige M8, drugi model u M-seriji (prvi je bio model Prestige M48: dugačak 14.79m, a širok 6 m, sa kruzirajućih 15, a maksimalnih 20 čvorova, rezervoarom vode od 600 l, te rezervoarom goriva od 1.200 l, koga takođe potpisuje Garroni design).

Upravo Camillo Garroni objašnjava njihov projekat sledećim rečima: “Ovde nema referenci na svet katamarana sa jedrima, što je česti slučaj. Proporcije su tipične za snažnu motornu jahtu. M8 je prava vila na moru. Raspored, unutrašnji prostor, lakoća kretanja i bezbednost na brodu su projektovani tako da budu optimizovani za doživljaj vlasnika i njegove porodice.”

Neko će reći i da ovaj katamaran pruža isto koliko i jednotrupna motorna jahta od 85 stopa, pa je zapravo usmeren ka tržištu velikih pllovila. Iza toga se negde krije činjenica da je Prestige trenutno jedino franko-italijansko brodogradilište na svetu danas, koje kombinuje francusku umešnost serijske proizvodnje i italijansko umeće konstrukcije velikih plovila.

Naslov koji govori o harmoniji sa morem je proistekao iz činjenice da ovaj model katamarana troši duplo manje goriva od motornog broda koji ima sličnu veličinu prostora na brodu, prvenstveno zahvaljujući lakšim motorima. Tako na primer, pri brzini od 8 čvorova, troši 20 l/h, istovremeno u mogućnosti da smanji emisiju CO2 za skoro 50%. Zbog svega ovoga, moguće je da celu noć i nekoliko sati danju, brod funkcioniše isključivo na baterije, a ako treba napomenuti, uvek postoji mogućnost i ugradnje solarnih panela.

U unutrašnjosti, nameštaj koji nije fiksiran, daje puno mogućnosti za personalizaciju, uostalom kao i izbor materijala i boja. Početni model ima “Majami boju” kao dominantnu, jer su dizajneri smatrali da će na taj način najbolje predstaviti jedinstvo mora i neba, osećaj koji se postiže boravkom na ovom katamaranu.
Kokpit ima 32 m2, sa direktnim pristupom flybridge-u (50 m2). Mobilna platforma za kupanje je široka 4,2m i može se spustiti ispod nivoa mora (tada se može i manevrisati tenderom iz ili u garažu), ali i podići da posluži kao dodatna terasa.

Položaj kuhinjskog dela ovde dosta određuje i ostali raspored na brodu: može biti u okviru glavne palube, a kao druga opcija se nudi deo jednog trupa ka pramcu. Vlasnička kabina je zapravo privatni apartman od oko 30m2, a postoje opcije sa još 4 ili 3 kabine sa po dva ležaja, što kao što smo naveli zavisi i od toga gde se nalazi kuhinja.

Već analizom pretpremijernog prikaza, možemo zaključiti da će nakon uspešne premijere modela M48 na prethodnom sajmu u Kanu, Prestige M8 imati premnogo zainteresovanih ovoga septembra na istom mestu.