International Charter Expo 23 u najavi

Prema najavama, ekskluzivni nautički B2B sajam ICE (International Charter Expo) dostićiće nove rekorde u ovogodišnjem izdanju, kada će se na Zagrebačkom velesajmu predstaviti, makar u charter ponudi, stotine prestižnih megajahti iz celog sveta. Tako će od 6. do 8. decembra 2023. tokom održavanja ICE-a, Zagreb postati mesto okupljanja elitnog tržišta jahti, čija se vrednost procenjuje na 8 milijardi eura.

Izvršni direktori čarter firmi, centralni agenti luksuznih jahti, najrelevantniji dobavljači i brodogradilišta na ICE-u će imati priliku da se umreže sa novim poslovnim partnerima, te  razmene ideje i zapažanja o svetskim trendovima i inovacijama u nautičkoj industriji. Sastanci se unapred zakazuju putem softvera koji povećava efikasnost ovog inače vrlo posećenog biznis sajma.

“Teško je naglasiti kolika je važnost ICE-a za celi svet čartera jahti. ICE okuplja preko 1.500 izvršnih direktora iz preko 550 firmi, a sve povezuje zajednički cilj – uspostavljanje nove poslovne saradnje. ICE je najbitnije mesto okupljanja u nautičkoj industriji, i za jahte sa posadom i bez posade. Pozivamo vas sve da se prijavite i učestvujete u jedinstvenom nautičkom sajmu” – poručuje Antonija Hajman iz organizacionog tima.

Najatraktivniji deo sajma je rastući Crewed & Luxury sektor na kojem će ove godine biti predstavljeno 800 prestižnih modela u vrednosti preko 1 milijarde eura sezonskog najma. Osim toga, menadžeri flote će svoje investitorske programe imati prilike da predstave ulagačima na Investitorskom Lounge-u, sa ciljem širenja svojih flota.

O rastućem interesu čarter firmi za umrežavanjem a poslovnim partnerima, kao i o rastu samog ICE-a svedoči I podatak da je Yachtmaster grupa ostvarila najveći broj grupnih rezervacija u Hilton hotelima u Zagrebu. Uz tradicionalno popunjene DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn, za posetioce sajma ove će se godine rezervisati i Canopy Hotel by Hilton. Ovim putem ništa nije prepušteno na brigu učesnicima sajma, kako bi mogli u fokus da stave ostvarivanje svojih poslovnih ciljeva.