Virtue V10 – nekoliko nijansi sive

U nekoliko nijansi sive, Virtue Yachts je na sajmu nautike u Diseldorfu ovog januara predstavio svoj V10 model sa eco-friendly motorom. To je zapravo skoro 10 metara dugačak (9,89 m bez motora) – visokotehnološki brod sa niskim emisijama zagađenja za ekološki osvešćene potrošače. Čamac koji ilustruje fokus brenda na kvalitet, praktičnost i održivost.

Trup je dizajniran u saradnji sa švedskom kompanijom Petestep, koja je uspela ne samo da stvori vizuelno uzbudljiv brod, već i da bude optimizovan za veću efikasnost i udobnost. Kako se tvrdi, ovi napori su rezultirali znatno glatkijom plovidbom u nemirnim vodama uz smanjenje potrošnje goriva do 30%. Pored toga, V10 se može pohvaliti svojim centralnim rasporedom kokpita sa dovoljno spoljašnjeg prostora i fiksnim krovom sa solarnim panelima.
Opcije motora se kreću od standardnog motora od 300 KS, ili dva od po 150 KS (u skladu sa pravilima za korišćenje na Bodensee jezeru; jeste, tamo se održava Interboot sajam nautike svakog septembra), ili Honda vanbrodskih motora po 250 KS, pa sve do potpuno električnih vanbrodskih EVOY motora. Jedinstvenost dizajna Virtue V10 je očigledna – ceo raspored unutrašnjosti trupa je planiran za smeštaj baterija. Ova dizajnerska odluka brend Virtue Yacht vodi ka cilju da postane sinonim za uzbudljive motorne čamce na električni pogon.

Upravljanje je potpuno elektronsko, sa mogućnošću kontrole ugrađenih funkcija pomoću aplikacije. Dva kapetanska sedišta u kokpitu su ergonomski dizajnirana i kombinuju sedenje i stajanje, a nude i heavy-duty konzolu, čineći vožnju bezbednom i udobnom čak i pri nemirnom moru ili većim brzinama. Kokpit je opremljen modernim nautičkim instrumentima i senzorskom tehnologijom.

Pramac ima dupli ležaj za sunčanje, dok je krma savršeno postavljena za aktivno opuštanje sa multifunkcionalnim prostorom za sedenje. Nasloni i sto su potpuno podesivi kako bi se krma lako pretvorila opet u udoban salon za sunčanje. Ova već dovoljno velika površina može se još više povećati otvaranjem bočnih platformi, stvarajući pravi osećaj prostranog morskog salona.

Ispod fiksnog krova stvoren je prostor za kuvanje, odnosno dovoljna i udobna kuhinja koja sadrži dva frižidera, sudoperu i roštilj.

Klimatizovana kabina smeštena u pramcu ima prostran bračni krevet, ormariće i kupatilo sa električnim toaletom i tušem.

Uzimajući u obzir uslove veza koji su ujednačeni u Evropi, Virtue V10 je dizajniran tako da se udobno uklopi u standardnu dimenziju mesta u marini od 10 x 3m (ukupna dužina sa motorom je 9,95m, a širina 2,90m). Upravo te dimenzije V10 čine čamac lakim za transport u skladu sa zahtevom za dozvoljeno opterećenje (širine manje od 3 metra) i moguće ga je prikačiti na vozilo.

Tehnička specifikacija:
Dužina preko svega: 9,89 m
Širina: 2,90 m
Gaz: 0,41 / 0,74 (0,43 / 0,84) m
Težina: 2.765 / 3.025 kg
Rezervoar goriva: 450 l
Rezervoar vode: 100 l
Motor (max): 300 hp / 2 x 250 hp
Električni motor: EVOY Breeze 120+ hp
peak power 185 hp

OSNOVNA CENA | od 227.000 e + PDV |