Interboot – Povratak u budućnost

Interboot | Fridrihshafen, Nemačka | 17-25. septembar 2022.

Nakon dve godine obilaska Interboot sajma nautike u Friedrichshafen-u, pa dve godine ne-odlaska zbog Covid-a (sajam je tih godina primao posetioce sa dnevno limitiranim brojem karata), vratili smo se ovog septembra da utvrdimo da li je svetska, politička, ekonomska i zdravstvena kriza uticala na nautičku industriju u Nemačkoj (i šire).

I da odmah damo odgovor: ovde svakako najmanje. Čak smo i početak ovog izveštaja zamislili da počne pasusom: „Opet nas je prijatno iznenadila ponuda jedrilica, praktično svih poznatih svetskih brendova (…). Iako smo na sajam ušli prvog dana, prvog jutra, među prvim posetiocima, za obilazak jedrilica se već formirao, ne veliki, ali ipak red.“ Ali to bi samo značilo da smo prepisali početak izveštaja iz 2019. godine!! A stvarno je bilo tako… ali hajde da navedemo i neke razlike. Naime, s obzirom da je nekoliko hala bilo zatvoreno, u otvorenim halama su prisutni izlagači (zvanično njih 348) bili gušće raspoređeni. To je značilo i da su izlagači opreme bili infiltrirani u hale koje su inače namenjene plovilima, što ima svoje prednosti i mane. Nisu bili svi skoncentrisani u odvojenim halama što bi posetiocima, i to baš onima koji bi da kupe „na licu mesta“ omogućilo da lakše porede ponudu, ali istovremeno mnogi su videli neke štandove koje možda u uobičajenom redosledu obilaska ne bi ni primetili.

Treba napomenuti da nije nedostajalo ni svetskih premijera, i to baš na jedriličarskoj sceni. Svetsku premijeru je doživeo Pointer 30, dugačak 9,2 metra (30 stopa) i širok 2,9 metara (9,5 stopa) sa prepoznatljivim uglađenim linijama i, kako znalci tvrde, planom jedara za brzu plovidbu. Ovaj model je na neki način redizajn uspešnih verzija 22 i 25. Prostrani kokpit može da primi do osam ljudi, mada možete ploviti i sami. Izbor dizajna enterijera se može prilagoditi online alatom. Jedna neobična karakteristika za ovu veličinu jedrilice je šank sa dve stolice koje se okreću! Standardna verzija jedrilice Pointer 30 košta nešto manje od 135.000 evra bez jedara ili motora; a spreman za plovidbu, već od 162.000 evra.

Osim „klasičnih“ brodova i poznatih brendova, izdvojićemo i neka specifična plovila. Najpre, katamaran na naduvavanje! Proizvođač (iz Mađarske) ga reklamira rečenicom: „Od prtljažnika automobila do vode za deset minuta”. Trupovi su napravljeni od plastike sa istom drop-stitch tehnikom koja se koristi za SUP daske, a takođe se i naduvavaju na isti način. Pokretani malim električnim vanbrodskim motorom od 1 kW čija se litijum-jonska baterija puni pomoću solarnih panela na krovu, ovi katamarani imaju domet do 30 kilometara (48 milja) brzinom od oko 7 km (11 milja) na sat. Model Portless 14 (ne treba mu marina!) je težak 120 kilograma i može se rastaviti na četiri dela. Potpuno sastavljen (pomoću rajsferšlusa), ima dimenzije 4 × 2,5 × 2 metra i može da primi do šest osoba.

Caracat 860 je samo na prvi pogled jedan od modela „kuće na vodi“. On je zapravo kombinacija karavana i katamarana, odnosno lako i jednostavno može da služi jednoj ili drugoj nameni! Ideja je kako konstruktor kaže, ćerkina, koja je poželela da iskoriste svih 100% prednosti koja planeta poseduje: i to kako na kopnu, tako i na vodi.

(iz Nautčkog magazina #66, koji će biti u prodaji od 1. decembra 2022 )