Najava premijera motornih brodova na sajmu u Kanu

Sajam nautike, već nekoliko godina poznat pod imenom Yachting Festival, koji će se održati u Kanu (Francuska) od 6. do 11. septembra 2022. je i ove godine pravo mesto za premijere motornih brodova, jedrilica, katamarana, RIB-ova…

Ovoga puta izdvajamo nekolko modela:

Windy W34 Alizé

Švedski brend Windy će kao svetsku premijeru predstaviti svoj novi model 34 Alizé, a Evropa će prvi put videti modele SR44 SX i SLR/SR 60. Alizé je zapravo dugo očekivani nastavak modela 37 Shamal, zamenjujući čuveni model Khamsin – najuspešniji sportski kruzer ovog brenda do sada. Celokupna palubna oprema je napravljena od najkvalitetnijih materijala kako bi izdržala oštre uslove na moru.
U prednjoj i zadnjoj kabini mogu udobno da spavaju do četiri osobe. Svuda su predviđeni veliki skladišteni prostori. Kuhinja je lako dostupna sa glavne palube i dovoljno je prostrana da bi se u njoj nesmetano kuvalo. Luksuzno kupatilo ima zasebnu tuš kabini.

DeAntonio D36 Open

Špansko brodogradilište De Antonio Yachts je dugo radilo na novom dizajnu još kompletnijeg i svestranijeg broda iz opsega više od 30 stopa, a koji će preuzeti najbolje od Open i Cruiser verzija.​ Premijera bi trebalo da pokaže da poboljšana verzija ima iste navigacijske i inovativne karakteristike koje su već implementirane na njihovim dužim, odnosno većim modelima.

Pardo GT 52

Pardo je svoj model GT 52 postavio tako da bude pozicioniran između walkaround i endurance serije, privlačan segmentu kupaca koji traže još prostranije i udobnije volumene od aktuelnih walkaround modela – ali bez žrtvovanja performansi.
Često govorimo fleksibilnosti rešenja, ali ovde imamo čak i varijantu da kuhinja može biti “gore” ali i “dole”! Kod prve opcije je moguće imati dnevni boravak sa TV-om ili treću kabinu sa krevetom na sprat na donjoj palubi, a kod druge je površina trpezarijskog prostora još veća, a kuhinja ispod palube je dodatno opremljena za korišćenje u hladnijim vremenskim uslovima.

Fiart P 54

Fiart Mare lansira novu “Iconic Luxury” seriju, a prvi model je P54 – (P je za Passion / stast), koji je dizajnirao Stefano Pastrovic. Ovaj model je standardno opremljen rol barom, a hard top se može dodati na vaš zahtev. Dakle, možete odlučiti da li želite da imate otvoreni brod (pri tom koristeći tende), ili da sa “tvrdim krovom” stvarate centralni pokriveni prostor, koji možete opremiti trpezarijskim stolom i sofama. Postoje dva modula rasporeda kabina: dve velike master kabine sa dva kupatila sa tuš kabinom i odvojenim toaletom, ili pak krmena master kabina plus dve kabine u pramcu, jedna za goste i jedna sa dva odvojena kreveta, podeljene sistemom kliznih ormana koji se po potrebi mogu transformisati i u jednu veliku, divnu i ugodnu kabinu.

(…) Kompletan tekst sa opisima i tehničkom specifikacijom možete naći u septembarskom Nautičkom magazinu #65.