Sajam nautike, lova i ribolova na Beogradskom sajmu, 7 – 11. april 2022.

Isplovi, zabaci, ulovi

42. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, specijalizovana regionalna manifestacija namenjena ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportovа na vodi i ronjenjа, opreme za lov i ribolov, nautičkе, kamp i outdoor opremе, biće održan od 7. do 11. aprila 2022. godine. Pod sloganom “Isplovi, zabaci, ulovi” sajam će biti održan u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Biće predstavljeni aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih. Posetiocima će na raspolaganju biti reprezentativna ponuda glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuke, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma.

Značajan deo izlagačkog programa prilagođen je rečnim nautičarima, ljubiteljima Save, Dunava, jezera i plovnih kanala. Neće ostati kratkih rukava ni oni koji uživaju u regatama, splavarenju i ostalim sportsko-rekreativno-turističkim aktivnostima koje omogućuju vodni potencijali Srbije.

Prema najavama, neće izostati najpopularniji domaći i svetski nautički brendovi, pa ni ekstravagantni i skupi modeli savršenih plovila, vredni više stotina hiljada evra, koji izgledom i cenom privlače najveću pažnju posetilaca. Uostalom, upravo takvi modeli pronađu kupce već u prvim satima po otvaranju sajma.

“Skromnijoj” i publici sa specifičnijim potrebama biće na raspolaganju i neuporedivo jeftinija plovila – pecaroški čamci, gumeni čamci, gume za vožnju (banane, prstenovi, fotelje). Poseban sektor su skuteri, za koje interesovanje iz godine u godinu raste.

Lovno-ribolovni segment sajma, koji je poslednjih godina bio čak i ekspanzivniji nego nautički, brojem i raznovrsnošću izlagača, te kvalitetom eksponata, po pravilu uspeva da opravda poverenje i ispuni sve ozbiljnije zahteve posetilaca. I ove godine izlagači će ponuditi izuzetno kvalitetne artikle, uključujući i svetske novitete i aktuelnosti. Naši najveći uvoznici i distributeri predstaviće lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor. Očekuje se i veliki broj zanatlija, čiji su proizvodi postali poznati i traženi širom sveta, gde god se peca.

Konačno, zapažanje je ne malog broja izlagača da je iz godine u godinu primetno više onih koji kupuju u odnosu na one koji dođu samo da uživaju u prelepom ambijentu. Predstojeći Sajam nautike, lova i ribolova treba da proveri i ovaj trend.

Više informacija: https://sajam.rs/kalendar-2022/sajam-nautike-lova-i-ribolova/