AkzoNobel i novi antivegetativni premazi za jahte

AkzoNobel će predstaviti nove antivegetativne premaze za jahte na METSTRADE 2017 u Amsterdamu.

Posetioci METSTRADE sajma prvi će videti novu paletu inovativnih antivegetativnih proizvoda iz palete AkzoNobel, International Paint.

Na sajmu će biti zvanično predstavljanje najnovijih dopuna inače opsežne ponude visokoefikasnih premaza za jahte.

Osim što karakteristikama nastavljaju dosadašnji niz proizvoda, uveden je i numerički sistem klasifikacije kako bi se lakše pronašao pravi proizvod – a prema modelu: što je veći broj, to je veća efikasnost.

“Raduje nas što ćemo kupcima predstaviti našu novu liniju proizvoda na METS-u”, izjavio je Tom Rose, menadžer proizvoda. „Oni štite od svih vrsta obrastanja, donose živopisnije boje i kompatibilni su sa velikim brojem podloga i antivegetativnih premaza koji su već dostupni na tržištu.“

Dodao je kako je nova linija proizvoda rezultat opsežnog istraživanja i razvoja koji se baziraju na povratnim informacijama kupaca. Nova linija sastoji se od 8 novih proizvoda, među kojima se ističe Micron 350 – vrhunski antivegetativni premaz sa samopolirajućom tehnologijom kopolimera pogodan za sve uslove, što ga čini najboljim International antivegetativnim premazom za široku upotrebu.

Ističe se i Ultra 300 koji pruža jaku antivegetativnu zaštitu izuzetno glatkog završnog izgleda. Na sajmu u Amsterdamu predstavit će se i Cruiser 250, Uni-Pro 250, Cruiser 200 i Boatguard 100.

Određeni proizvodi će biti ukinuti kako bi se stvorio prostor za nove visokoefikasne alternative, iako će ostati nekoliko izuzetno omiljenih proizvoda, uključujući VC 17m Extra, VC Offshore EU, Trilux 33, Trilux Prop-O-Drev, Micron 99 etc.