Sealine C330 – Svetlosni horizont

Sealine trenutno ima 3 linije: Cruiser, Flybridge i Sport, odnosno modele: C330, C430, C530, potom: F380 i F530, kao i: S330 i S450.

Najkraći model za koga se često kaže i da je entry model nekog brodogradilišta je Sealine C330. Dugačak je 10.31 metar (preko svega), a širok 3.55 metara, pa se već na prvi pogled može reći da bi osim za morsku plovidbu mogao biti i brod za naše reke. Ako smo već krenuli od osnovnih karakteristika (sa maksimalno specificiranih 8 ljudi na brodu), recimo i to da ima 2 velike kabine i salon. Ali šta je to što izdvaja ovaj brod, pravljen u Nemačkoj, testiran na Baltiku, od brodova slične specifikacije, odnosno konfiguracije?

Najpre je to dizajn trupa – ne samo po svom „izvajanom“ obliku već i po ogromnim, rekli bih  „XXL“ prozorima koji propuštaju veliku količinu svetlosti. Kada ovome pridodate i krov koji se otvara, i to u dve opcije: iznad kokpita ili iznad salona, utisak je zaista fantastičan – skoro da imate potpuno “transparentan” brod.

Tu su i nekad tako potrebna bočna vrata za direktan i brži pristup kormilara palubi. Vrata koja se potpuno otvaraju ka krmenom delu, kao i prozor koji se podiže, čine jedinstveni prostor onoga što je „unutra“ i onoga što je „napolju“.

Za uživanje – na pramcu se mesta za sunčanje lako pretvaraju u udobnu sofu (tu odmah su i udubljenja za držanje čaša). A sofa, uobičajenog L oblika, ima dve: jedna spolja i jedna unutra. Bar se nalazi spolja ili sa velikim skladištenim prostorom ili mestom za aparat za pravljenje leda.  Ima i sjajan detalj – spuštajuću radnu ploču. I kad smo već kod toga, potpuno opremljena kuhinja zadovoljava sve potrebe kuvanja na brodu (naravno, i sto u salonu ima predviđena mesta za držanje čaša).

Kabine su zaista velike za svoju kategoriju, a njihova visina je možda i najviša u takvoj vrsti poređenja (2.03m i 2.92m). Isto se odnosi i na krevete: 1.98×2.12m u krmenoj kabini, i 1.98 x 1.58m u pramčanoj.

Možete birati opciju sa 1 motorom (Volvo Penta D6 330 hp Duodrop Sterndrive) ili dva (takođe Volvo Pente D3 sa 170 illi 220hp). Tu su i sve prednosti duodrop sistema – 30% ubrzava brže, najveća brzina je 5% veća bez povećanja potrošnje, koja je inače 10-12% manja nego što bi to bilo kod konvencionalnog sistema. Joystick je tu za lakše i sigurnije upravljanje, a može ih biti ugrađeno čak do 6!

I na kraju, mada kako kažu i ne najmanje značajno, svoj C330 možete konfigurisati u neverovatnih 98.256 kombinacija iz ton karte i liste opcija!

Podsetimo se još jednom da je ovo cruising brod – dakle namenjen prevashodno porodicama sa malom decom koji ploveći provode odmor, ali možda i za neki stariji bračni par koji voli da uživa u mirnoj, udobnoj i sigurnoj plovidbii.

Sealine C330 sa osnovnom cenom nešto nižom od 165.000 evra i pomenutim karakteristikama, lako i sigurno izlazi na tržišni megdan svim ostalim svetskim brendovima i njihovim modelima slične dužine, odnosno kategorije.

www.avel-yachting.com