50. godišnjica Lufthansa letova u Srbiji

Ove godine Lufthansa slavi značajan 50. rođendan u Srbiji, uz odgovarajući slogan „50 years of love at first flight“ koji prizva onaj emotivni momenat vezan za prvi… let.

26. avgusta 1967. Lufthansa Boeing 727, nazvan po istoimenom nemačkom gradu Kiel, sa registarskom oznakom D-ABIG sleteo je prvi put u Beograd. Prvim letom LH194 putovalo je 12 putnika u biznis i 85 u ekonomskoj klasi. U početku se za Beograd letelo nemačkom avio-kompanijom dva puta nedeljno, sredom i subotom iz Frankfurta preko Minhena i Budimpešte do Beograda – podsećaju u Lufthansi.

Broj letova se tokom 5 decenija povećavao. Danas iz Beograda Lufthansa nudi 14 direktnih letova nedeljno do svoje najvažnije vazdušne luke, Frankfurta i 13 letova nedeljno do Minhena. Preko Frankfurta i Minhena Lufthansa povezuje Srbiju sa više od 200 destinacija širom sveta. Lufthansa Group koju na ovom tržištu pored kompanije Lufthansa predstavljaju Austrian Airlines, SWISS i Eurowings nudi ukupno 62 direktna leta nedeljno iz Beograda i Niša (SWISS) do svojih najvažnijih vazdušnih luka: Frankfurta, Minhena, Ciriha, Beča i Štutgarta. Preko njih omogućava globalnu povezanost sa 308 destinacija u 103 zemlje.

Lufthansa obeležava 50. godišnji jubilej u Srbiji organizovanjem raznih događaja u narednom periodu. Na sajtu “Putovanja za dvoje” u julu će biti postavljen foto konkurs. Svi ljubitelji fotografije i letenja, profesionalci i amateri, biće pozvani da pošalju svoje omiljene fotografije na temu “Moj Lufthansa trenutak”. Deset najboljih fotografija biće predstavljeno kasnije na izložbi, a najbolje ocenjena fotografija će osvojiti glavnu nagradu – 2 Lufthansa karte do Frankfurta ili Minhena i noćenje.

„Lufthansa Group je veoma ponosna na svoje kontinuirano prisustvo više od 5 decenija u Srbiji, koja je veoma važno tržište za nas“ rekao je Bernhard Wodl, generalni menadžer Lufthansa Group za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, na press konferenciji koju je organizovala Turistička organizacija Nemačke početkom juna u Beogradu.

To je ujedno bila i prilika da se predstavi nova kampanja „Germany Simple Inspiring“ započeta na ovogodišnjem Sajmu turizma u Berlinu, koja dodatnu dinamiku dobija kroz autentičnost motiva: stvarni ljudi i momenti, koji su „jednostavno inspirativni“.

Za 2018. godinu je najavljena tematska kampanja „Kulinarska Nemačka“, a ova zemlja ima zaista veliku raznovrsnost ponude, od prestižnih restorana do takozvane „ulične“ hrane. Možda niste znali da je aktuelni Michelin-ov vodič odlikovao 292 restorana u Nemačkoj sa jednom do tri zvezdice, što je više nego ikada ranije, ali sigurno ste znali da i vino i pivo podjednako važe za nemačka nacionalna pića! Sve u svemu, biće to gastronomski i turistički vrlo zanimljiva godina!