Charter Management – neka vaš brod isplaćuje sam sebe!

U jednom trenutku svako ko makar malo zagazi u svet nautike poželi da ima svoju lađu. To može biti mala barka, jedrilica ili motorna jahta, ali je cilj uvek isti – imati svoj brod.

Zajedničko za sva plovila je da pored velikog zadovoljstva i mogućnosti koje pruža, zahteva izvesnu reorganizaciju ranijih navika i obaveza. Posedovati brod je čist trošak, ali i dobar osećaj, a onih skupljih, impozantnijih i stvar prestiža.

Ali, da li je posedovanje broda samo trošak? Ili to može biti i unosan biznis? Odgovor na tu dilemu leži u Charter Managment-u.

Pojavom Yacht Charter-a, sve više ljudi je dobilo priliku da zaplovi, a oni ambiciozniji i da upravljaju plovilima. Počelo se sa jedrilicama, a sada se iznajmljuje sve, od čamaca za rekreaciju do mega jahti.

Potreba za sve većim brojem plovila, dovela je do razvoja Charter Managment-a kao najprihvatljivijeg načina nabavke i održavanja brodova. To je i proširilo broj učesnika, tako da su se pored Fleet operatera i Charter agencija, uključili i pojedinci kao vlasnici čarter plovila. Neki su u to ušli iz ljubavi prema plovidbi, a neki su videli poslovnu priliku.

Prihod koji se ostvari, sada se deli na sve učesnike i to veći deo ide vlasniku plovila, a manji Fleet operateru. Poslovni odnos između njih se reguliše Charter Managment ugovorom.

Postoji nekoliko tipova ovih ugovora – programa.

Najčešći je „vlasnički program“. To znači da je vlasnik svoj brod ustupio Fleet operateru, koji vodi računa o brodu, njegovom plasmanu, marketingu i naplati, dok vlasnik broda „samo“ prima uplate. Da bi imali brod u Charter Managment-u ne morate biti pravno lice, ali uobičajeno je da se registruje firma, kako bi se koristio PDV kao odbitna stavka. U suštini vlasnik kupi brod, za keš ili na lizing, registruje firmu i angažuje lokalnog knjigovođu da vodi knjige. Podela prihoda i obaveze se detaljno regulišu. U nekoj normalnoj eksploataciji očekuje se da vlasnik povrati uložen novac za 6 do 7 godina. Posle toga najčešće se brod prodaje, što predstavlja zaradu vlasnika, koja otprilike iznosi 65% vrednosti novog broda.

Manje zastupljen je „partnerski program“. Uglavnom je namenjem onima kojima je ovo način da dođu povoljno do svog broda, a nisu u mogućnosti da isfinansiraju ceo iznos. Vlasništvo je zajedničko sa Fleet operaterom, uglavnom pola-pola i posle određenog broj godina (6 -7), brod izlazi iz programa i ostaje vlasniku.

Recimo da je „vlasnički program“ za onog ko želi da mu brod donosi redovan prihod i da bude neka vrsta biznisa, sa mogućnošću povećanja broja brodova. „Partnerski program“ je više za onog ko bi da kupi brod za sebe, a nema dovoljno novca u startu za to. Na ovaj način brod „otplati“ drugi deo kroz najam i na kraju ciklusa njemu ostaje brod.

Oba programa podrazumevaju da vlasnik ima mogućnost korišćenja svog broda nekoliko nedelja tokom svake sezone što svakako odgovara onima kojima je plovidba važnija od brzine povrata sredstava.

Uspeh Charter Managment-a zavisi od pristupa, da li je prioritet profit ili posedovanje broda? Za one koji su se odlučili za profit, odabir modela broda i pozicije marine, biće uslovljeni potrebama tržišta. Dok će oni koji žele da maksimalno koriste svoje vlasničke nedelje i da ga nakon završetka programa zadrže, odabrati brod koji je po njihovim merilima, a za polaznu bazu će izabrati akvatorijum kojim bi voleli da plove.

Svako vlasništvo podrazumeva održavanje. Za razliku od posedovanja nekretnina ili automobila, posedovanje broda zahteva znatno više ličnog angažovanja i dodatanih troškova održavanja, čuvanja i korišćenja. Čak i najskromnije plovilo podrazumeva određene izdatke za vez, održavanje, obnavljanje opreme, popravke… Oni sa dubljim džepom će već angažovati nekoga, ali ih to ne lišava organizacionih briga, logistike itd.

Jedna od najvažnijih prednosti Charter Managment-a je što sve to može da se prepusti Fleet operateru, što vlasniku smanjuje veći deo briga i problema koje sa sobom nosi posedovanje broda.

Nadamo se da smo uspeli da vam predstavimo neke nove mogućnosti za nabavku plovila, kao i biznis ideje, a ako želite detalnije da se upoznate sa mogućnostima Charter Managment programa, slobodno nas kontaktirajte.

Vaš kontakt za
Yacht Consulting Experts
yce@nauticki-magazin.com