A uz BMW CE 04… i jedna daska za surf

Da li još uvek viđate BMW skuter C1 koji je ovaj proizvođač predstavio početkom ovog milenijuma? U Beogradu se barem još uvek može videti!

Naravno, gradski skuter je poslednjih godina neumitno grenuo u e-vode… pa je tako austrijska specijalistička firma za prilagođavanje Vagabund Moto iz Graca, kreirala BMW CE 04 Vagabund Moto koncept, odnosno moderan i multifunkcionalni e-skuter zasnovan na BMW CE 04 za urbanu upotrebu.

„Svako definiše mobilnost budućnosti na svoj individualni način. Sa BMW CE 04 Vagabund Moto konceptom, sada predstavljamo našu sopstvenu ideju o modernom i multifunkcionalnom urbanom e-skuteru koji pokazuje koliko su potrebe za mobilnošću individualne, kao i svaka ličnost. Nismo ponovo izmislili točak, ali smo ponovo proučili njegovu funkciju. Mi to nazivamo crtanjem sinergije između funkcionalnosti i estetike na način koji je pogodan za svakodnevnu upotrebu“, izjavio je Paul Brauchart, osnivač i generalni direktor Vagabund Moto.

Shodno tome, ovaj e-skuter proizveden ne samo da ima atraktivnu šemu boja u beloj, tamnozelenoj, bež i crnoj, već sadrži i razne funkcionalne elemente kreirane u savremenom stilu dizajna i fokusirajući se na takozvanu mladalačku ciljnu grupu. Ono što je, međutim, “hvala bogu” i dalje neprikosnoveno je impresivan tehnički koncept BMW-a CE 04 sa ključnim podacima kao što su maksimalna snaga od 31 kV (42 KS), dinamičko ubrzanje od 2,6 sekunde od 0 do 50 km/h, domet od 130 km i vreme punjenja od samo 65 minuta od 0% do 80% – sa opcionim brzim punjačem pri maksimalnoj struji punjenja.

U skladu sa motom „Akcija susreće modu“, opisani BMW koncept dobio je funkcionalnu gornju futrolu kao dopunu standardnog prostora za odlaganje, zajedno sa daskom za surfovanje sa integrisanim sistemom transporta. I dalje: “Daska za surf nije samo deo sportske opreme: ona je takođe metafora za održivi urbani stil života. Ovaj koncept kombinuje posao, slobodno vreme i individualnost, pokazujući da ne treba da postoji kontradikcija između ovih oblasti” .