Garmin predstavlja GPSMAP x3 seriju plotera

Garmin predstavlja GPSMAP x3 seriju plotera sa ekranom veće rezolucije i više funkcija nego ikad ranije. Novi ploter od 7, 9 i 12 inča transformiše način kako ribolovci, jedriličari i moreplovci vide ispod i iznad površine vode  

GPSMAP 723, GPSMAP 923 i GPSMAP 1223 sledeća su generacija Garmin plotera i kombinovanih uređaja srednje veličine koji nude profinjen i modernizovan dizajn, poboljšanu optiku ekrana i robustan set funkcija koji se neprimetno integriše u Garminov sistem – dostupan sa i bez ugrađenog sonara.

Tanak, zapanjujući izgled

Serija GPSMAP x3 sadrži tanke linije sa staklenim ekranom od ivice do ivice. Za vrhunsku jasnoću i čitljivost na sunčevoj svetlosti, modeli GPSMAP 1223 i 923 nude ekrane osetljive na dodir u visokoj rezoluciji (IPS) koji pružaju precizne boje koje se mogu videti iz svih uglova gledanja, čak i sa polarizovanim sunčanim naočarima. Uz to, modeli GPSMAP 923 i 723 nude 50%, odnosno 60% više piksela na ekranu, u poređenju sa prethodnim modelima. Za postojeće kupce firme Garmin koji žele da izvrše nadogradnju na novu seriju GPSMAP x3, dostupan je i komplet za naknadnu ugradnju uz jednostavnu instalaciju.

Vrhunska procesorska snaga

Nudeći gotovo dvostruku procesorsku snagu od prethodne generacije (važi za GPSMAP 9×3 i 7×3 modele), vrhunska snaga pronađena u seriji GPSMAP x3 značajno pogoduje svim ugrađenim senzorima kao što su sonar, radar, kamere, video i digitalno prebacivanje, te poboljšava korisničko iskustvo u celoj mreži. Brzi i responzivni, ovi sistemi upućuju na 10Hz GNSS (GPS, GLONASS i Galileo) za precizno pozicioniranje i brzinu, kao i podatke o kursu nad zemljom (COG). Povećanje procesorske snage takođe pruža najbrže mogućnosti mapiranja, pa teško da ikada može doći do kašnjenja, čak i pri velikim brzinama.

Ugrađeni sonar i kartografska pokrivenost bez premca

Kombinovane verzije sonara (xsv serija) nude ugrađenu podršku za tradicionalni sonar CHIRP snage 1 kW, tako da ribolovci mogu videti odvajanje meta do 1.000 metara ispod broda. Ove nove kombinacije takođe imaju ugrađenu podršku za sonare za skeniranje UHD SideVü i ClearVü koji uključuju nove Garmin živopisne palete visokih kontrasta, što ribolovcima olakšava razlikovanje ribe od strukture. Xsv modeli takođe podržavaju celu liniju Garmin Panoptix sonara, uključujući revolucionarni sonar Panoptix LiveScope. Pretvarači se prodaju posebno.

Krećite se sa sigurnošću i lakoćom zahvaljujući ekskluzivnim Garmin kartama BlueChart g3 i BlueChart g3 Vision sa integrisanim Navionics podacima i tehnologijom Auto Guidance. Vodeća kartografija firme Garmin korisnicima donosi nenadmašne detalje i praktičnost kombinujući najbolji sadržaj iz Garmina i iz Navionicsa kako bi pružila navigacijsku pomoć, merenja tačke, dubinske konture, plime i struja, plus detaljne luke i marine.

Besprekorna povezanost i integracija

Kao i sve druge GPSMAP jedinice, snažna GPSMAP x3 serija u potpunosti je sposobna za mrežu sa NMEA 2000 i Garmin Marine Network, što olakšava izgradnju prilagođenog paketa elektronike, uključujući sonar, radar, autopilote, instrumente, kamere i još mnogo toga. Zahvaljujući povezivosti motora J1939 za integraciju motora, uključujući odabrane Yamaha motore, kompatibilni su i sa OneHelm, ekskluzivnom funkcijom koja na jednom ekranu objedinjuje sve operacije i mogućnosti uređaja treće strane poput EmpirBus digitalnog prebacivanja. Integracija OneHelm pojednostavljuje kontrolu i prilagođavanje najvažnijih sistema plovila jednom glavnom izvoru – uređaju za iscrtavanje Garmin. Zahvaljujući ugrađenom bežičnom internetu, lako je iskoristiti besplatnu mobilnu aplikaciju Garmin ActiveCaptain za pristup funkciji OneChart, podacima Quickdraw i ActiveCaptain zajednici i mnogim drugim. ActiveCaptain takođe pruža pametna obaveštenja direktno na ploter, bežična ažuriranja softvera, mogućnosti planiranja izvan plovila i još mnogo toga. Korisnici mogu povezati i druge kompatibilne Garmin uređaje poput brodskih pametnih satova quatix, pretvarača gWind Wireless 2, brodskih instrumenata GNX i bežičnih daljinskih upravljača na seriju GPSMAP x3 putem integrisane podrške za ANT uređaje. Napokon, nautičari će ceniti ugrađenu funkciju SailAssist koja pruža podatke, prikaze i smernice za pripremu prenosa potrebnih za sticanje konkurentske prednosti.