Vicem 67 Cruiser – Više od očekivanog

Vicem 67 Cruiser je novi model Vicem brodogradilišta najpre namenjen da zadovolji potrebe svojih klijenata koji će poželeti da krstare otvorenim okeanskim vodama. Izuzetno udobna jahta, sa posebnim prostorom za posadu, te već uobičajeno prostrani flybridge… sve to zajedno kupcima omogućava da na jahti dobiju sve što žele, i korak više, i stopu dalje od uobičajenog i očekivanog.

Tradicionalna, elegantna motorna jahta Vicem 67 Cruiser odlikuje se klasičnim rasporedom sa pet različitih socijalnih prostora, uključujući formalni trpezarijski deo sa četiri mesta za sedenje. Nasuprot njega se nalazi kuhinja koja se može otvoriti ili zatvoriti, zavisno od želje vlasnika, a koja je naravno izdašno opremljena. Dvosedi, moglo bi se zapravo reći trosedi, u salonu se nalaze sa obe strane, dok je u središtu odgovarajući sto.
Upravljačka pozicija je otvorena ka dnevnim prostorima glavne palube, a ima i bočna vrata za lakši i brži pristup ka/sa prolaza.

Sa krmene palube u tri koraka dolazite do široke platforme, koja se hidraulično spušta u vodu za kupanje. Na krmi je velika nadstrešnica koju pruža zapravo produženi flybridge i ima veliki sto od punog drveta za al fresco obrok za osmoro ljudi, koji mogu uživati kako u hrani, tako i pogledu na okolinu.

Vicem Cruiser 67

Flybridge pruža utočište gornjoj upravljačkoj poziciji, kao i sedećoj garnituri, te baru/kuhinjici “za svaki slučaj”, i sa dodatnim prostorom za ležaljke. U unutrašnjost se pak ulazi kroz trodelna vrata koja širom otvorena pružaju nesmetani spoj spolja/unutra.

U potpalublju su 3 kabine: vlasnička (puna širina broda), VIP (u pramcu) i kabina za goste, svaka sa svojim kupatilom… ukupno za 6 ljudi. Brod je standardno opremljen sa dva motora (1.000 hp) koji kruziraju 16 čvorova, a pri brzini od 8 čv imaju opseg 2.250 NM.

Tehnička specifikacija
Dužina (LOA) 21.57 m / 70’9”
Širina 5.50 m / 18’1”
Maksimalni gaz 1.73 m / 5’8”
Rezervoatr goriva 8.000 L
Rezervoar vode 1.135 L
Deplasman 51.700 kg
Motori (standard) 2×1,000-hp Volvo Penta Kruzirajuća brzina 16 čvorova
Maksimalna brzina 25 čvorova
Opseg @ kruziranje 800 NM
Opseg @ 8 čvorova 2.250 NM