ICE – B2B sajam u charter industriji – ove godine u Beču

ICE – Najveći svetski B2B sajam u charter industriji, ove godine se zbog širenja seli iz Zagreba u Beč. Osim nove, atraktivnije lokacije, ICE donosi još neke novosti: produžilo se trajanje pa će tako ICE po prvi put trajati 4 dana, od 7. do 10. novembra 2019. 

Do sada najveća konferencija u industriji – “Conference Day” biće održana u sklopu sajma. Najistaknutiji svetski marketing stručnjaci udružiće se sa najvećim svetskim charter operaterima kako bi pripremili osvajanje novih tržišta u sezoni 2020. 

Na sajmu u Marx Halle okupiće se vlasnici više od 10.000 charter plovila, što čini većinu svetske flote.

ICE se ove godine obogatio i inovativnim softverom “Handshake”, koji omogućava ugovaranje sastanaka na sajmu, ali i na lokacijama u Beču. 

Možda najveća novost je dolazak finansijskog sektora na sajam; investicioni fondovi učestvuju na ICE kako bi razmotrili značajna ulaganja u ovu rastuću industriju. Pozitivan ishod ovog “eksperimenta” mogao bi osigurati novu snagu svetskog charter-a.  

Ove godine očekuje se do sada najveći broj charter agencija, putničkih agencija, turoperatora i dobavljača, uključujući najveće svetske brodograditelje.

Iz ICE arhive: 2018. godina