BRABUS Shadow 800 by Axopar

Fino podešaanje

Brabus kao strateški partner Mercedes Benz-a, daje dodatnu vrednost na već luksuzne (i skupe) automobile “fino podešavajući” prvenstveno performanse motora i prilagođavajući vozilo svom vlasniku. Način rada koji je sasvim blizak nautičkoj industriji.

Zato nije čudno da se Brabus udružio sa finskom nautičkom firmom u strahovitom usponu u poslednjih par godina: Axopar. Zajednički proizvod se zove Brabus Shadow 800 by Axopar i predstavljen je na sajmu nautike boot u Diseldorfu januara 2018.

Brabus je u ovu “koprodukciju” doneo princip korišćenja samo najboljih od najboljih materijala i komponenti trenutno dostupnih na tržištu. Axopar je ponudio liniju trupa i raspored na palubi svog offshore modela 37 Sun Top. Tako je nastao prvi od dvadeset (One of Twenty) ovih modela, sa čvrstim dogovorom da se radi na širenju opsega plovila.

Shadow u imenu krije verovatno najčešću namenu ovog broda. Pretpostavlja se da će to najčešće biti tender za vlasnike superjahti, koji će poželeti i sami da ih voze do udaljenih uvala i plaža.

Poznavaoci će u nazivima i terminima Alexseal, Sunbrella Silvertex, Alcantara… prepoznati najbolje… boje, materijale, kožu…

Za električni krov Sun Top, zaslužan je Webasto. Motori su praktično dva “trkaća” Mercury Verado 400. Mogli smo samo da pobamo volan (da, svakako da je taj termin ovoga bolji od kormilo!!), koji klizi kao najbolji automobilski. Na konzoli za upravljanje su i dva 12-to inčna plotera, a Mercury VesselView 903 omogućava uparivanje mobilnim telefonom preko Bluetooth-a sa motorom, kako bi lako saznali sve podatke koji vas zanimaju: od potrošnje podsetnika o servisiranju, voltaži batreija, broju sati rada motora itd. Ugrađuje se i Mercury Marine Theft Deterrent System koji blokira rad motora u slučaju eventualne krađe.

Enterijer i cena… ostavimo nešto i za štampani broj magazina…