Najveća „Nautika“ u ovoj deceniji, 21.-25.02.2018.

Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu sa najvećim sajmom „Nautike“ u ovoj deceniji. Zagrebački sajam nautike, najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, će u svom 27. izdanju predstaviti sadržajno najbogatiji i prostorno najveći nautički sajam. Kontinentalna nautička zvezda i jedna od perjanica Zagrebačkog velesajma iznova iznenađuje, te posetioce očekuje šest punih paviljona sa više od 300 izlagača i preko 200 atraktivnih plovila. Rast izlagačkog i prostornog dela sajma prirodna je posledica rasta nautičkog sektora u Hrvatskoj u 2017. godini za 15,61 %.

Tako će biti izložena plovila najpoznatijih svetskih proizvođača koji uspešno opstaju na zahtevnom nautičkom tržištu. Uz to, na sajmu će biti prisutni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte, Pearl sea, koji će imati izložene najveće brodove, zatim Bura brodovi, Arba, Tušek, Remia plast, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda…

Primetna je i izrazito bogata ponuda vanbrodskih motora, a na jednom mestu biće izloženi svi koji se nude na hrvatskom tržištu – Yamaha, Honda, Suzuki, Steyr, Mercury, Yanmar… Bogata je ponuda opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičku odeću i obuću.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg Zagrebačkog sajma nautike svakako je impresivno plovilo – falkuša. Ove godine navršava se 20 godina od izgradnje prve obnovljene falkuše. Obnovljena falkuša predstavljena je na stotoj svetskoj izložbi EXPO u Lisabonu 1998. godine pod imenom Comeza Lisboa.

Posetioce očekuje još veliki, deset-metarski bazen u kojem će ronioci svakodnevno prezentovati različite tehnike ronjenja, a svaki posetioc koji to želi moći će i zaroniti u bazen pod stručnim nadzorom profesionalnog instruktora ronjenja. Takođe, pažnju će im privući i elegantni primerci hrvatske tradicionalne brodogradnje u drvu, izložba nautičke fotografije, gastronomski sadržaji…

Očekuje se da će Zagrebački sajam nautike 2018. godine posetiti više od 30.000 ljubitelja nautike. Cena ulaznice je 30 kuna (oko 4 eura, odnosno oko 480 dinara), a ulaz je otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a u nedelju do 18.00 sati.

U istom terminu održava se i HOTEL&GASTROTEH, jubilarni 10. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme. U jednom terminu sa dva komplementarna sajma zaokruženu je celina hrvatske nautičke ponude i enogastronomije, dok će se popratno događanje Festival maslina izvrsno uklopiti u program sajmova.