Uspešan recept =1 premijera + 2 najave

Predstavnici kompanije Saxdor Yachts su održali konferenciju za novinare na sajmu boot u Diseldorfu na kojoj su najavili dva nova modela: novi vodeći tj najveći, Saxdor 460 GTC, i Saxdor 320 GTVA. Događaj je održan na štandu ovog brenda, gde je novi Saxdor 400 GTC bio izložen za svoju svetsku premijeru. Nema sumnje da je ovaj najnoviji model od 40 stopa privukao interesovanje širom nautičke zajednice, i zbog toga što se može pohvaliti kompletnom ponudom za ljubitelje plovidbe širom raznolikih klimatskih uslova u Evropi.

Sa mogućnošću potpunog zatvaranja glavne palube sa izolovanim staklom s jedne strane, i potpunog otvaranja sa druge strane, vlasnici mogu da prošire svoje vidike i prilagode se svakom scenariju na modelu Saxdor 400 GTC. Iste karakteristike dizajna doprinose odličnoj vidljivosti, prirodnom osvetljenju i osećaju bliske povezanosti sa prirodom.

Dok se dakle brend priprema da proširi i obogati svoj asortiman sa modelima Saxdor 460 GTC i Saxdor 320 GTVA, ovaj finski brend se ponovo posvećuje svojim temeljnim stubovima: performansama i dizajnu. Iznenađujuća najava dva nova modela temelji se na rastu brodogradilišta, za koje se očekuje da će ga ove godine dovesti do 100 miliona evra prihoda.

Saxdor održava snažno prisustvo i na tržištu manjih čamaca. Pobeda modela Saxdor 270 za MBY nagradu u kategoriji „Sportski čamci ispod 30 stopa“ svedoči o uspehu brenda.

Kompanija Saxdor Yachts je brzo rasla od 2020. godine, proširivši svoj tim sa 30 ljudi na više od 500 za samo 3 godine. U istom periodu prihodi su povećani 15 puta. Danas, proizvodni kapaciteti pokrivaju više od 10.000m2, i spremni su da to i udvostruče. Uz napomenu da su sve svoje modele za 2024. godinu… rasprodali!