Yacht charter – Koliko košta jedrenje?

U ranijim brojevima bavili smo se temom iznajmljivanja plovila u svrhu letovanja. Dotakli smo se najčešćih pitanja koja interesuju one koji idu prvi put na jedrenje.
Ovog puta ćemo se baviti troškovima: stvarnim i skrivenim.
Bilo da iznajmljujete jedrilicu, katamaran ili motornu jahtu, struktura troškova je slična. Postoji razlika kad su u pitanju motorne jahte i veliki katamarani sa posadom, ali njima ćemo se posvetiti u nekom od narednih brojeva.
S obzirom da ne postoji jedinstveno pravilo u formiranju cena kojih se pridržavaju svi fleet operateri, ovde ćemo opisati najčešći model, a odstupanja su vrlo mala.

Počećemo od obaveznih fiksnih troškova:
Najam broda – Cena najma zavisi od veličine broda, godine proizvodnje, opreme koju poseduje i termina. Plaća se u dve rate, najčešće pola-pola. Prva rata se plaća odmah prilikom rezervacije, a druga mesec dana pre početka termina.
Charter pack – takozvano „čišćenje“ plaća se na licu mesta. Obuhvata čišćenje broda, set peškira i posteljinu, plinske boce za šporet, pune tankove vode.
Dingi – Nekad je vanbrodski motor za dingi (gumeni čamac) uključen u cenu broda, a nekad je iskazan posebno jer ima onih koji više vole da veslaju, pa ga ni ne koriste.
Honorar za skipera – Pored honorara dužni ste da obezbedite hranu i piće za skipera. Najčešće ono što posada sprema sebi to je i za skipera. Ima onih koji se hrane isključivo u restoranima pa u slučaju da ne vode skipera, onda treba da ima dovoljno hrane i pića na brodu.

Obavezni varijabilni troškovi – oni su promenljivi i zavise od afiniteta, vremenskih prilika itd:
Gorivo – Prilikom preuzimanja brod je napunjen sa gorivom i vodom. Na kraju plovidbe dopuni se rezervoar i toliko iznosi trošak. Ukoliko dominira plovidba na jedra, trošak za gorivo će biti simboličan. U slučaju da nema vetra i da se uglavnom plovi na motor, tada može biti i par stotina evra.
Lučke takse, voda i struja – ovo je trošak koji se najviše razlikuje od zemlje do zemlje. U Grčkoj je simboličan, oko 20-30 eur za noć na nekoj rivi, dok u hrvatskim, italijanskim ili španskim marinama, može da bude i nekoliko stotina evra, zavisi od veličine broda. Takođe, može se smanjiti ukoliko brod ima water maker pa noćite uglavnom na sidru u uvalama i ne morate često da svraćate u mesta da dopunite rezervoare.

Neobavezni troškovi – obuhvata sve ono što se nudi za zabavu, komfor, bezbednost, a ne spada u obaveznu opremu:
Rekviziti za zabavu – Sad je to već standardni SUP (Stand up Paddle), sve popularniji Seabob (Diving Scooters), oprema za ribolov, ronjenje… a za veće brodove može da se ubaci i kajak, vodene igračke na naduvavanje.
Ostali dodaci – zavise od afiniteta, kao što su veliki peškiri za plažu, nespresso aparat, mreža za ogradu ukoliko ima male dece itd.Uglavnom smo naveli standardnu ponudu koju imaju svi fleet operateri. Treba napomenuti da s obzirom na način nabavke namirnica za brod, troškovi za hranu i piće su kao kod kuće. Brodovi poseduju kompletne kuhinje sa svim uređajima i aparatima što omogućava ekonomično pripremanja obroka.

Na kraju ćemo se osvrnuti na obavezni depozit, koji je jedna od stvari koja najčešće unosi blagi nemir kod posade i skipera.
Kako su brodovi sve skuplji i veći, tako su i depoziti sve veći.
Postoji nekoliko tumačenja kako se određuje depozit i zašto moraju da ga plate čak i oni koji iznajme brod sa skiperom. U svakom slučaju svi brodovi su kasko osigurani, tako da za bilo kakvu štetu vlasnik može da iskoristi polisu i nadoknadi štetu. Međutim, kada su u pitanju manji iznosi, vlasniku se ne isplati da aktivira polisu zbog obaveznog učešća, pa se ti troškovi nadoknade iz depozita.
Najčešća oštećenja su ogrebotine na trupu, kobilici, kormilu, na pramcu od sidra, gubitak bokobrana, kanapa… a među većim iznosima su gubljenje dingija ili vanbrodskog motora.
Depozit se reguliše rezervacijom sredstava na kreditnoj kartici nekog od posade ili više njih ako je veći iznos. Važno je napomenuti da se ne primaju debitne kartice. Ima izuzetaka kod pojedinih fleet operatera koji prihvataju keš, ali to je sve ređe.
Važno je znati da je posada dužna da ostavi depozit, bez obzira da li je skiper neko njihov ili angažovan zajedno sa brodom. Od sposobnosti i iskustva skipera zavisi da li će plovidba proteći bezbedno, a od posade i njihovog odnosa prema brodu i opremi, da li će imati neplanirane troškove.
Da bi izbegli sve moguće neprijatnosti i gubitak depozita, posade se sve češće odlučuju za osiguranje depozita.
Pojedine osiguravajuće kuće su ponudile osiguranje depozita, što predstavlja odlično rešenje kako za skipere tako i za posade.

Za detalje i ponudu o osiguranju možete poslati upit na office@ultimanautica.rs
tekst : Nenad Miletić / www.ultimanautica.rs