Gramin LiveScope XR sistem – najbolje od najboljeg

Sredinom ovog leta, Garmin, kao najveći i najinovativniji proizvođač nautičke elektronike na svetu, predstavio je LiveScope XR, najnoviji dodatak svojoj nagrađivanoj liniji sonara za skeniranje uživo, sada sa proširenim opsegom za veće dubine i otvorene vode. Sa odličnom oštrinom slike na bliskim i velikim udaljenostima istovremeno, LiveScope XR u realnom vremenu prikazuje slike ribe i strukture do 152 metara ispred ili ispod čamca – preko 200% većeg dometa od vodećeg konkurentskog sistema.

Tim povodom Dan Bartel, potpredsednik globalne prodaje kompanije Garmin je izjavio: „Nikada niste videli slike ribe i strukture u realnom vremenu na ovakvim rastojanjima i dubinama! LiveScope XR nudi značajan opseg performansi bez žrtvovanja jasnoće i rezolucije slike. Pošto smo postavili standard za sonar za skeniranje uživo, oduševljeni smo što ćemo nastaviti da donosimo ovu tehnologiju koja menja igru u dublje vode, kako bi još više ribolovaca moglo da iskusi razliku LiveScope-a.”

Pogledajte više sa proširenim opsegom

Sa optimizovanim dizajnom za dublju vodu, LiveScope XR ima proširene elemente tako da ribolovci mogu da vide poglede na daljinu i na blizinu u realnom vremenu. Ribolovci mogu da vide dalje oko i ispod čamca – do 152 metra u slatkoj vodi i do 106 metara u slanoj vodi – a funkcija Reverse Range im omogućava da iskoriste veći deo ekrana za prikaz ribe i strukture. Da biste videli detalje bliže čamcu, funkcija Compress Range prikazuje pogled uživo sa oštrim detaljima izbliza, dok i dalje omogućava pecarošu da u isto vreme drži na oku ciljeve koji su udaljeniji.

Sa sedam paleta boja koje možete izabrati, ribolovci mogu da vide ribu i strukturu u živopisnom kontrastu i jasnoći. Kao i svi LiveScope sonari, LiveScope XR je opremljen dodatnim senzorima koji mu omogućavaju da konstantno prilagođava sonarne zrake kako bi kompenzovao kretanje čamca, tako da će čak i u teškim uslovima ribolovci i dalje videti stabilnu sonarnu sliku, čak i na većem dometu.

Tri režima u jednom sistemu

LiveScope XR sistem pruža tri jedinstvene tačke gledanja sa jednim nosačem koji se lako može podesiti tako da odgovara ribolovačkim tehnikama i preferencijama pecaroša, bez potrebe za alatima. Jednostavno okrenite sondu napred da biste uživo pogledali šta se nalazi ispred čamca; usmerite ga nadole da vidite direktno ispod čamca; ili ga okrenite u stranu pomoću priloženog nosača za režim “perspective” da biste omogućili  prikaz  „od vrha prema dole“ koji je savršen za izviđanje otvorenih voda ili obala. Izaberite režim LiveScope koji najbolje odgovara tom mestu za pecanje i prikaz će se automatski promeniti na ekranu kompatibilnog Garmin plotera.

Nadogradite na LiveScope XR

LiveScope XR sistem uključuje kompaktnu GLS 10 black box jedinicu sa sondom LiveScope XR LVS62, komplet za montažu na osovinu i bubanj vanbrodskog motora, držačem za “perspective” prikaz i jednostavnim  plug-and-play konektorom Garmin Marine Network za jednostavnu instalaciju i integraciju sa kompatibilnim ploterom. Uz besplatno ažuriranje softvera, sonda LVS62 (prodaje se zasebno) se može dodati u postojeću black box jedinicu sistema LiveScope za kupce koji žele da izvrše nadogradnju.

Na kraju napomenimo da je LiveScope XR kompatibilan sa širokim spektrom Garmin GPSMAP i ECHOMAP plotera i kombinovanih uređaja.