Pametni sat, ali i sat za ronjenje

[ iz Nautičkog magazina #64 – mart 2022]

Descent G1 Solar je novi ronilački “kompjuter”, odnosno pametni sat sa inovativnom tehnologijom za ronjenje, celodnevnim praćenjem zdravlja i wellness-a, te (opcionalnim) solarnim punjenjem, uz sve to upakovan u robustan, hrabar dizajn, a po izuzetnoj ceni !

Stvoren za izdržljivost, dizajniran da bude odvažan

Sa lako čitljivim ekranom visokog kontrasta i kućištem sata od 45 mm, Descent serija G1 uvodi novi kompaktni dizajn u liniju ronjenja koja je namenski oblikovana i funkcionalna. Vodootpornost do 10 ATM (100 metara) testirana prema inženjerskom standardu EN133319, uparena sa vodootpornim induktivnim dugmadima i safirnim sočivima, Descent serija G1 je robusna i spremna za izlete iznad i ispod površine vode. Dostupni u više boja i kompatibilni sa Garmin QuickFit narukvicama, ronioci mogu da menjaju duge i kratke naramenice za nošenje preko mokrih odela kada je to potrebno ili menjati svoj stil u trenu kako bi svoj sat preneli iz avanture ronjenja u atmosferu večernjeg izlaska. Mnogima će značiti podatak da
Descent G1 nudi punjivu bateriju sa do 25 sati u načinu rada – ronjenje, do tri nedelje u načinu rada pametnog sata i do 4 meseca u načinu rada pametnog sata uz modele solarnog punjenja! Solarno punjenje u ovom slučaju znači, da pojasnimo, celodnevno nošenje i boravak na otvorenom (barem) 3 sata dnevno u uslovima 50.000 luksa.

Detaljna statistika za svaku vrstu ronioca

Descent G1 opremljen je funkcijama za nove rekreativne ronioce ali i iskusne tehničke ronioce sa podrškom za više načina ronjenja uz jednu vrstu gasa i višestruke mešavine gasova (uključujući vazduh, nitrox, trimix i 100% O2 ), ronjenje sa meračem, ronjenje na dah, podvodni ribolov na dah i ronjenje sa uređajem zatvorenog kruga disanja (eng. rebreather). G1 serija takođe sadrži 3-osni digitalni kompas i vibraciona upozorenja o dubini. Ronioci direktno na ekranu mogu videti dubinu, trajanje ronjenja, temperaturu, NDL/TTS, brzine izranjanja/zaranjanja, mešavinu gasova, vrednost PO2, N2 zasićenost kiseonikom, informacije o dekompresiji/sigurnosnom zaustavljanju i vreme (doba dana), sve prema potrebi. Ronioci na dah će uživati u prilagodivim ekranima u zaronu i na površini za način rada “apneja” uz dodatne metričke podatke kao što je brzina izrona i zarona za bolju analizu performansi između zarona. Descent G1 će automatski označiti površinske ulazne i izlazne tačke u vodi koristeći podršku za više GNSS satelita i zabeležiti ih u Garmin Dive aplikaciji tako da ronioci mogu lako da pregledaju detaljnu analizu svake aktivnosti ronjenja, uključujući maksimalnu dubinu i vreme na dnu. Garmin Dive aplikacija se upotrebljava za konfigurisanje postavki na Descent G1 seriji ili planiranje sledećeg putovanja pregledom popularnih destinacija koje su ocenili i recenzirali drugi ronioci.

(…)

(ceo tekst u štampanom izdanju Nautičkog magazina broj 64 )

Više informacija: garmin.rs