Terra Nauta 30 – Pravac pramac

TERRA NAUTA je brodogradilište koje za vas donosi spoj legendranog GUC izgleda i modernih perfomansi. Sav šarm italijanskog guc-a je kod modela Terra Nauta 30 (kao i nešto većeg modela Terra Nauta 40) iskorišćen kako bi se vlasnici ovih modela osećali više vezani za more, a posebno sigurni u plovidbi teškim morem. Visoka prova je zaštitni znak brenda ali i zaštitnik nautičara u lošem vremenu.

Zvanični zastupnik za Srbiju i Crnu Goru, firma MonteSail iz Beograda, prepoznala je lepotu i kvalitet pomenutog brenda i tako odlučila da model Terra Nauta 30 približi što većem broju nautičara na našim prostorima.

Model 30 kojeg upravo želimo da vam predstavimo je walk-around od 9.65 m dužine i 3,10 m širine, koji su kompletno iskorišćeni da budu koristan prostor nautičarima. Pored vanbrodskih motora, krma ima veliku i korisnu platformu sa stepenicama za ulazak i izlazak iz vode. Unutrašnjost kokpita na krmi počinje velikom L klupom sa stolom koji je konvertibilan kako bi se dobio veliki ležaj na krmi. Odmah pored je spoljašnja kuhinja ili bar, sudopera, grill, nosač za čaše i veliki frižider koji dele krmeni deo od skiperske pozicije, a samim tim skipera ili kapetana svo vreme drži među ostale na brodu i ne izdvaja ga od druženja i tokom plovidbe.

Velika klizna vrata do same kormilarnice vode u potpalublje sa kojim se kao i sa svim ostalim segmentima modela Terra Nauta 30 ponosno diči i izdvaja od konkurencije. Čim se siđe u potpalublje sa leve strane je kuhinja, a sa desne odvojen WC sa kupatilom. Ono što posebno treba istaći je stajaća visina u potpalublju koja iznosi 1.92cm. U samoj provi / pramcu je velika konvertibilna U garnitura za sedenje, a konverzijom se dobija krevet za najmanje dve osobe dužine preko 2 metra. Ispod centralnog dela palube je dodatni krevet za dve osobe.

Salon ima TV, kuhinja indukcionu ploču ili plinski rešo, a moguća je i ugradnja klima uređaja. Toalet je sa tušem i automatskom nečujnom WC šoljom.

Vratimo se na palubu i pređimo na provu / pramac širokim stepenicama birajući jednu od dve strane upravljačkog mesta. Prostor na provi je prosto nezamislivo veliki za brod dimenzija 9.65 m – veliko sunčalište za tri osobe je postavljeno u centru, a sa strane ostavlja dovoljno prostora za komunikaciju do priveznih bitvi ili sidrenog vitla. Dakle, pravac na pramac… a MonteSail vas poziva da model Terra Nauta 30 pogledate u Beogradu ili da ga probate tokom zime na moru u Marini Punat na ostrvu Krk.

SPECIFIKACIJA
Dužina (LOA) 9,65 m (31’66”)
Širina 3,10 m (10’20”)
Gaz 0,85 m
Deplasman 3.800 kg
Motori 2×250 HP
Maksimalna brzina 40+ čv
Kruzirajuća brzina 28 čv
Rezervoar goriva 500 l
Rezervoar vode 200 l

Tekst i fotografije:
Mladen Medigović/Vuk Mirković/Terra Nauta

*

Kontakt: Mladen Medigović / +381 65 633 33 57
mladen@montesail.com / www.montesail.com