NMEA je proglasio Garmin “Proizvođačem godine” sedmu godinu zaredom

Garmin, najveći i najinovativniji proizvođač nautičke elektronike na svetu, objavio je da su ga članovi Nacionalnog udruženja nautičke elektronike (NMEA) na godišnjem poslovnom sastanku i banketu za nagrade, održanom 23. septembra, sedmu godinu zaredom proglasili Proizvođačem godine (Manufacturer of the Year). Priznanje Proizvođač godine odaje se kompaniji u industriji nautičke elektronike za izvrsnost u servisiranju proizvoda i podršci na terenu.

Garmin je takođe nagrađen sa pet nagrada NMEA Proizvod izvrsnosti (Product of Excellence) za multifunkcionalne ekrane (MFD), autopilot, bezbednost, multimedijalnu zabavu i mobilne aplikacije-korisne kategorije. Za ove nagrade glasaju NMEA dileri kompanija koji su specijalizovani za instaliranje nautičke elektronike, kvalifikovani tehničari NMEA i drugi proizvođači nautičke elektronike.

 „Neverovatno smo počastvovani što smo ponovo proglašeni NMEA Proizvođačem godine i što će mnogi naši proizvodi biti prepoznati po vrhunskim priznanjima u svojim kategorijama“, rekao je Dan Bartel, potpredsednik Garmin-a za globalnu prodaju.

Ovogodišnja nagrada NMEA Proizvod izvrsnosti (Product of Excellence) uključuje:

  • Višefunkcionalni ekran – GPSMAP 8416 xsv; 16-inčni ploter sa full HD IPS ekranom sa multi-touch kontrolom. GPSMAP 8616xsv nudi ribolovcima izuzetne detalje sonara sa ugrađenom podrškom za širok spektar tradicionalnih sonara CHIRP i sonara za skeniranje, sonara za skeniranje ultra visoke definicije i čitave linije sve-vidljivih Panoptix sonara, uključujući Panoptik LiveScope sonar za skeniranje uživo, dobitnik NMEA Nagrade za tehnologiju godine 2018. Ovo je Garminu sedma uzastopna nagrada u ovoj kategoriji.
  • Reactor 40 – hidraulični autopilot sa SmartPump v2; Reactor je bio prvi Garminov rekreativni autopilot sistem koji je koristio AHRS tehnologiju i može se pohvaliti upotrebljivošću, fleksibilnošću instalacije i mnogim drugim karakteristikama koje se značajne za bilo koje plovilo. Devet godina zaredom, Garmin je osvojio prvo mesto u kategoriji autopilota.
  • Sigurnosni uređaj – GPSMAP 86i; sa Garmin-ovim vrhunskim nautičkim ručnim uređajem i sa mogućnostima koje pruža inReach, nautičari mogu ostati u globalnom kontaktu – bez obzira na to koliko su udaljeni od obale – i ako je potrebno, aktivirati SOS u globalnom koordinacionom centru za hitne slučajeve koji radi 24 sata dnevno, preko 100% globalnog Iridum satelitske mreže. Može se povezati sa ugrađenim Garmin ploterima i instrumentima za prenos podataka o brodovima u stvarnom vremenu radi dodatne informacije o prisutnosti i pogodnosti.
  • Multimedijalna zabava – Fusion Apollo RA770; ovaj sistem za zabavu na vodi bio je prvi svetski nautički stereo uređaj sa ekranom osetljivim na dodir koji je imao Apple AirPlay, ugrađenim Wi-Fi-jem i mogućnostima deljenja zvuka na mreži. Ovo je Garminu šesta uzastopna pobeda u ovoj kategoriji.
  • Pomorska aplikacija, uslužni program – ActiveCaptain; besplatna sve-u-jednom mobilna aplikacija za nautičare, ActiveCaptain pruža besprekoran sistem za upravljanje sadržajem sa pristupom kartografiji, automatskom isporukom najnovijeg softvera koji je na raspolaganju, mogućnostima planiranja izvan plovila, povezanim uslugama i još mnogo toga. Ovo produžava Garminov pobednički niz u ovoj kategoriji na sedam godina.

Prethodne nedelje, Garmin je takođe proglašen u Top 10 najinovativnijih pomorskih kompanija za 2021. od strane Soundings Trade Only. Ova nagrada odaje priznanje naprednim kompanijama koje transformišu budućnost pomorske industrije kroz nove inicijative, procese, tehnologije i drugo. Ovo je Garmin četvrta godina zaredom da se nađe na ovoj prestižnoj listi inovativnih kompanija.

Dizajnirani iznutra za život spolja, Garmin proizvodi su revolucionirali život za ribolovce, mornare, pomorce i ljubitelje brodova svuda. Predan razvoju najsofisticiranije pomorske elektronike koju je industrija ikada poznavala, Garmin veruje da je svaki dan prilika za inovacije i prilika da se pobedi juče.