Predstavljena GROHE platforma za digitalno iskustvo “GROHE X”

Kao jedan od prvih sanitarnih brendova, GROHE 16. marta je predstavio svoju prvu digitalnu platformu po svetskim standardima dizajna i dostupnosti sadržaja. GROHE X platforma namenjena je profesionalnim poslovnim partnerima i potrošačima GROHE-a, kojima nudi informativne i inspirativne multimedijske sadržaje, te prilagođen program koji uključuje video zapise sa uputstvima i mnoštvo tekstova. Posebno su atraktivne sobe sa prikazom od 360° koje omogućavaju posetiocima da uživaju u potpuno novom digitalnom iskustvu.

Reklo bi se da je “GROHE X” je prekretnica ovog brenda. Ova platforma otvara jedinstvene mogućnosti doživljaja GROHE brenda, a na taj način možete otkriti i same proizvode. Na GROHE X se možete povezati gde god da se nalazite i kad god to želite. U vremenu kada moramo biti fizički odaljeni GROHE X nas spaja. “Pozitivne povratne informacije koje sam dobio od kupaca iz celog sveta ponovno su potvrdile da smo pre osam meseci doneli pravu odluku. Digitalno putovanje na koje smo krenuli sa GROHE X je tek započeto. Platforma je tu da ostane i neprestano će se razvijati tokom narednih meseci.”, rekao je Jonas Brennwald, lider LIXIL EMENA i zamenik direktora Grohe AG.

Nova prekretnica na GROHE-ovom putu održivosti

Prvog dana lansiranja platforme, 12.000 ljudi je posetilo GROHE X. Ovaj svakako uspešan početak pokretanja GROHE X registrovao je posetu različitih formata – događaji uživo, format – zahtev za pozvane goste, te slobodni format – dostupnog uredničkog sadržaja. GROHE X pokretanje platforme započeo je premijerom, koja je globalnom brendu dala priliku da još jednom dokaže svoj status pionira održivosti u sanitarnoj industriji. Globalni brend predstavio je svoja četiri najprodavanija proizvoda koja su sertifikovana u skladu sa Cradle to Cradle standardima.

“Postizanje sertifikata Cradle to Cradle na zlatnom nivou je ogroman korak u našim naporima za održivost. Ponosan sam što smo jedan od prvih brendova u sanitarnoj industriji koji se još jednom jasno obavezao na održivu transformaciju i postavio novo merilo. Budući da građevinski sektor čini više od 50 posto svetske potrošnje materijala, pomak od linearnog modela u korist kružne ekonomije presudan je za zaustavljanje eksploatacije prirodnih resursa. Moramo početi da razmatramo proizvode na kraju njihovog veka trajanja kao vredne banke materijala, umjesto da koristimo nove resurse.” Objasnio je Thomas Fuhr, Leader Fittings LIXIL International i zamenik direktor Grohe AG ukazujući na važnost kružnog pristupa u strategiji održivosti brenda.

Značaj pokretanja promena u građevinskoj industriji i stavljanje fokusa na zelene zgrade zasnovano je na principu dizajna Cradle to Cradle. Održiva arhitektura se može i treba sprovoditi već danas, bio je jedan od zaključaka na panel diskusiji.

Relevantne inovacije za životni prostor i naše bolje sutra

GROHE od svog osnivanja postavlja kupca u fokus. To je dodatno naglašeno predstavljanjem obnovljenog bestselera GROHE Eurosmart. Četvrtom generacijom ovih slavina, brend je unapredio jedan od svojih osnovnih proizvoda, čineći Eurosmart najsvestranijom linijom u svom portfoliju.

 „Svojim proizvodima želimo da odgovorimo na promenjive potrebe potrošača i da ispratimo trendove. U razvoju proizvoda fokus su nam tri ključna makro trenda: urbanizacija, zdravlje, održivost. Na primer, prošle godine ideja o kupatilu kao spa ili wellness delu zaista se ubrzala. Potrošači traže proizvode za kupatila koji im pomažu u stvaranju nezaboravnih iskustava i žele da  transformišu kupatilo u prostor u kom mogu dobro da brinu o svom telu, umu i duši. Odgovor na ovaj trend je nova GROHE SPA kolekcija pripremljena kako bi korisnicima omogućila potpuno opuštanje i uživanje“, kaže Patrick Speck, lider LIXIL Global Design, EMENA.

Otkrijte šta je sledeće na grohe-x.com.