Hrvati pokrenuli prvi virtuelni sajam za jahting industriju

Hrvatska Yachtmaster Grupa krajem novembra organizuje prvi virtuelni B2B sajam za firme u nautičkom čarteru. Ovaj svetski poznati sajam je prošle godine okupio firme sa čak 5 kontinenata, a ove godine će, na digitalnoj platformi, povezati gotovo sve svetske destinacije nautičkog čartera.

International Charter Expo počinje 26. novembra i traje tri dana, a predviđa se da će za vreme sajma učesnici održati preko 10.000 online sastanaka.

Otvaranje prvog virtuelnog sajma započinje online konferencijom na kojoj će se govoriti o budućnosti turizma, novim destinacijama te nužnim promenama u poslovanju. Tako će svetski lideri nautičkog čartera slušati vrhunske svetske predavače kao što su Vincent Finetti iz Yacht Sales Academy koji kursevima na temu prodaje i marketinga pomaže hiljadama firmi, Pete Radovich, kreativni direktor CBS-a i ključna osoba Super Bowla te Grant Headifen, voditelj edukacije za NauticEd sa preko 15 knjiga o jedrenju.

„Daleko smo od idealne situacije ali moramo ići napred. Industrija zavisi od dobre saradnje međunarodnih agenata i lokalnih čarter firmi, a trenutno ne postoji opcija za fizičke sastanke. Virtuelni sajam je jedini način da ljudi ostanu sigurni, a da pritom nastave sa pripremom sledeće sezone.˝ – Tino Prosenik, CEO Yachtmaster Grupe

Prvi virtuelni sajam je ujedno i prva prilika za manje firme iz nautičke industrije koje do sada, zbog troškova izlaganja na fizičkim sajmovima, nisu mogle da se predstave poslovnim partnerima iz celog sveta.

„Luxury Sailing će učestvovati na prvom virtuelnom sajmu jer je to zaista odlična prilika za predstavljanje nove čarter firme potencijalnim partnerima. ˝ – Vladimir Oravec.