Da li ste spremni za potpunu kontrolu ?

Garmin proširuje liniju plotera i donosi potpunu integraciju funkcionalnosti sa novom GPSMAP Plus serijom

GPSMAP Plus serija, najnovije izdanje linije Garmin GPSMAP multifunkcionalnih ekrana (MFD) koji donose OneHelm i veću integraciju motora celom gpsmap plus linijom.

Ove funkcije su neophodne za poboljšanje automatskog i lakog upravljanja kormilom, istovremeno uklanjajući potrebu za višestrukim upravljačkim ekranima i uređajima. S obzirom na popularnost GPSMAP 722/922 i 1222 serije, Plus serija sadrži sve postojeće funkcije uz značajno poboljšane integracijske mogućnosti poput integracije motora J1939 i kompatibilnosti sa OneHelm ekskluzivnom funkcijom koja pojednostavljuje kontrolu i prilagođavanje najvažnijih sistema plovila sa jednim glavnim izvorom – Garmin MFD.

Prvi put GPSMAP Plus donosi ovu mogućnost na uređaje veličine 7 i 9-inča, pružajući tako dodatnu praktičnost, kontrolu i sigurnost na brodu.

Osvetljenje, stabilizacija, digitalno prebacivanje i još mnogo toga – integrisani su u OneHelm, koji je podržan u čitavoj seriji GPSMAP Plus uređaja.

Snaga procesora u GPSMAP Plus seriji takođe je poboljšana kako bi pružila vrhunsko korisničko iskustvo na celoj mreži, tako da će brzina iscrtavanja karte biti brža, a svi drugi senzori poput radara, sonara i multimedije imaće povećane performanse.

GPSMAP Plus serija dolazi sa instaliranom osnovnom kartom sveta i podržava BlueChart g3 karte, najnoviju Garmin kartografiju sa integrisanim Navionics podacima i ugrađenim automatskim navođenjem, tehnologijom koja trenutno pretražuje odgovarajuće karte kako bi stvorila predloženu rutu na temelju željenih dubina i udaljnosti. Za detaljne podatke korisnici mogu odabrati BlueChart g3 Vision za pristup 3D prikazima, satelitskim snimcima, slikama iz vazduha i još mnogo toga.

Zavisno od pakovanja, korisnici imaju pristup neverovatnim mogućnostima sonara. Verzije “xs” Plus podržavaju tradicionalni sonar snage 1kW CHIRP, ClearVü skenirajući sonar i sveobuhvatni Panoptix sonar, uključujući Panoptix LiveScope sistem, dok modeli “xsv” Plus uključuju podršku za SideVü skenirajući sonar (sonde se prodaju odvojeno).

Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi tehnologiji lako je iskoristiti besplatnu sveobuhvatnu mobilnu aplikaciju Garmin ActiveCaptain koja stvara jednostavnu, ali moćnu vezu između kompatibilnog mobilnog uređaja i GPSMAP Plus uređaja. Koristite aplikaciju ActiveCaptain za pristup, ažuriranje i kupovinu karata i grafikona sa OneChart prodajnog mesta na mobilnom telefonu u bilo kom trenutku. U ActiveCaptain zajednici potražite sve nautičke detalje, pristup podacima Quickdraw i još mnogo toga. ActiveCaptain omogućava pametna obaveštenja direktno na ploteru, direktnu nadogradnju softvera, mogućnosti planiranja van plovila i još mnogo toga.

Modeli su dostupni u raznim veličinama za bolju prilagođenost svim brodovima i budžetima. GPSMAP Plus serija je dostupna sa ekranom čitljivim na suncu i osetljivim na dodir od 7-, 9- ili 12-inča.

Svi modeli preko mreže dele prikaze sonara, karata, korisničkih podataka ili kamera, uz NMEA 2000 podršku za povezivanje, uključujući autopilote, digitalne sklopke, vremensku prognozu, FUSION-Link, VHF, AIS i druge senzore.

Tekst: Filip Pahani