Majesty 125 – pogled na horizont

Vodič za sajam nautike u Kanu / str 6

Majesty 125, pod imenom M/Y AltaVita, je šesta superjahta ovog modela, odnosno treća koja je krenula pravac Evrope, a zastaće najpre na sajmu nautike u Kanu (11-16. septembar)., a potom i u Monaku (26-29. septembar).

Uravnotežena upečatljivim celokupnim karakterom, sa tri elegantne palube i prelepo dizajniranim eksterijerom, ova superjahta poseduje odličnu iskorišćenost spoljašnjih prostora za zabavu ali i za opuštanje, bilo u krmenom bilo u pramčanom delu.

AltaVita na gornjoj ‘walk-around’ palubi ima visok nivo konfora i privatnosti, kakav se zapravo na ovakvoj vrsti jahte i očekuje: bar, džakuzi, balkon sa pristupom iz glavnog salona.

Na palubi niže, pet ogromnih kabina u kojima može da se udobno smesti 12 gostiju. Ne treba ni pominjati upotrebu najprefinjenijih materijala, uključujući mermer i italijansku kožu. Vlasnička kabina ima naravno svoj zaseban džakuzi, a izbor TV-a je pao na  55-inčni Bang and Olufsen.

Kada govorimo o kabinama za posadu: ima ih 4 za do 8 osoba, a kapetanska kabina se nalazi iza ‘kormilarnice’. Momenat je i da pomenemo da jahtu pogone 2 CAT motora sa po 1.925hp, koji joj daju maksimalnu brzinu od 20 čvorova.

Tu je i garaža sa vratima na hidrauliku, a unutra kran za opremu za vodene sportove i Castoldi Jet Tender 16 koji je spreman za brze i česte odlaske na obalu.

Nije tajna da je jahta spremna i za čarter tržište, te da postoje velika očekivanja i u tom segmentu. Ko može to sebi (i prijateljima) da priušti, sa gornje palube imaće samo, jedino i uvek, pogled na horizont.

 

Više informacija: consulting @ yce.eu.com