Isplovi, zabaci, ulovi – Sajam nautike, Beograd

Jubilarni, 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova biće održan od 4. do 7. aprila 2018. godine.

Ova specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu, spremna je da se prikaže u svom najraskošnijem i najprostranijem izdanju do sada. To znači da će na svim onim gliserima, jahtama, jedrilicama, čamcima, skuterima, brodskim i vanbrodskim motorima, opremi za sportove na vodi, školama jedrenja, čarterima, nautičkom turizmu i drugim letnjim “vodenim” zadovoljstvima, kojima će na raspolaganje biti stavljene ogromne hale 1 i 4 Beogradskog sajma, ali i otvoreni prostor između hala i reke Save, moći da nam pozavide i poznate morske mondenske marine i turističke destinacije. Ipak, značajan deo izlagačkog programa prilagođen je i ljubiteljima Save, Dunava i ostalih segmenata nama dostupnije “rečne nautike”.

Pod aktivističkim sloganom “Isplovi, zabaci, ulovi”, posetioci će moći da iskoriste i tradicionalnu berzu polovnih plovila, onima koji to vole biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, a podrazumeva se da je sve začinjeno neizostavnim ekološkim i bezbednosnim temama u vezi sa vodom.

Učešće na manifestaciji najavilo je više od 80 izlagača, među njima i predstavnika najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila, kao što su Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver… Da manifestacija postaje sve interesantnija na međunarodnom planu potvrđuje učešće “premijernih” izlagača iz Italije i Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V i drugi, pojaviće se i neki novi kao što su Feel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Kompletan nautički program – od jahti i glisera, preko brodskih i vanbrodskih motora, do nautičke i ostale opreme za sportove na vodi, biće smešten u hali 1.

Poseban akcent je stavljen na lov i ribolov, kod kojih je ekspanzija svake godine sve uočljivija. U ovom segmentu, koji jedni smatraju hobijem a drugi sportom, distributeri predstavljaju lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, te štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor. Posetioci koje više nego drugi zanima ovaj segment sajamskog izlagačkog programa, svoju zadovoljštinu naći će u hali 4 Beogradskog sajma. A tamo će ih, pored ostalih sačekati brendovi kao što su Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i mnogi drugi.

Već po tradiciji, bogat prateći program – stručna predavanja (posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture), promocije, demonstracije, radionice, izložbe, relevantna nautička literatura – jedno je od osnovnih obeležja Sajma nautike, lova i ribolova. Značajan stručni program opet će imati Mašinski fakultet, odnosno tamošnja Katedra za brodogradnju, kao i Muzej afričke umetnosti sa novim izložbama…

Radno vreme sajma biće od 10 do 19h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 7. aprila, od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200, a parkinga 100 dinara po satu.