TIWAL – kakva zabava!

Gumeni čamac na naduvavanje… da, ali sa jedrom! I ovo nije novitet – januara 2018, TIWAL će slaviti svojih prvih pet godina i to na sajmu nautike u Diseldorfu. Da bi rođendan bio poseban, ova mlada kompanija je nadogradila svoj gumeni čamac: da bude još praktičniji, udobniji, pristupačniji… za još veću zabavu!

Industrijska dizajnerka po imenu Marion Ekcoffon je januara 2013. godine predstavila svoj UFO (Unidentified Floating Object) poigravši se baš sa slovom F u poznatoj skraćenici: Flying (leteći) je postao Floating (ploveći). Promocija je takođe bila u Diseldorfu, a čamac je donela u 2 torbe! U to vreme ova inovacija je primljena i sa entuzijazmom ali i izvesnom dozom skepticizma. Za ekipu TIWAL-a, to je značilo da su morali da dokažu da će njihov jedinstveni koncept zaista postati poznat širom sveta. I uspeli su! Pet godina kasnije, TIWAL je referenca u svetu jedrenja, sa 750 čamaca prodatih u 45 zemalja, sa nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja: SAD (Boat of the year – Sailing World), Južna Koreja (Boat of the year), Japan (Good Design award), Nemačka (Red Dot Award – Best of the Best).

Marion, dizajnerka ovog “čamca za jedrenje”, ga je izmislila onda kada joj je otac zabranio da pozajmi od njega brod! Ona sada najavljuje praktičniji, udobniji, pristupačniji… čamac, i to novog izgleda, rečima: “TIWAL se razvija sa našim skiperima. Oni mu udahnjuju život i mi razvijamo proizvod upravo za njih “.

Novi TIWAL dolazi sa novim jedrom. Iako je i dalje bez buma, njegova površina se prilagođava jačini vetra. Još jedan važan razvojni korak je ukupna ravnoteža broda koja je redizajnirana. Gumenjak se bolje usmerava i odziva, pogotovo pri jakim vetrovima. Ovi visokokvalitetni brodovi mogu se koristiti na moru ili na planinskim jezerima.

I da ne zaboravimo, ovaj čamac možete transportovati u malom automobilu, i montirati ga za svega 20 minuta.