Yanmar motori na sajmu Internautica u Portorožu

Navela, zastupnik Yanmara za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Srbiju i Albaniju sa najzanimljivijim proizvodima svog renomiranog principala upoznaje posetioce Internautice. Ovaj put na dvostruko većem izložbenom prostoru.

Svim jedriličarima će posebno zanimljivo biti da vide Yanmar 4JH80SPP (Steerable Propulsion Pod) – sistem koji je kombinacija novog motora 4JH80 i jedine Sail-drive noge na tržištu koja se okreće za 360-stepeni, što uz pomoć džojstika omogućuje jedrilicama jedinstvenu upravljivost dosad moguću samo kod motornjaka. Sistem koji će biti izložen u Portorožu povezan je i sa navigacijskim uređajem pa je na njemu zaista moguće uživo prikazati stvarnu upotrebu na moru. Moguće ga je koristiti uz novu generaciju motora za jedrilice 5x najbolji u klasi (tih, snažan, ekonomičan, poveziv, čist).
Zanimljivo je i pomenuti da je i obnovljena saradnja sa slovenačkim brodogradilištem – Elanom, čije su jedrilice opet dostupne sa ugrađenim Yanmarovim motorima.

Sajamska publika imaće priliku da vidi i Yanmar 6LY400CR – motor četvrte generacije 6LY serije motora prvi put viđenu prošle jeseni. Reč je o motorima namenjenim motornim jahtama, proverene tehnologije usklađene sa najnovijim EU direktivama za rekreativna plovila koje je moguće ugrađivati i u motorne jahte koje se grade u Sloveniji.