Internautica, Portorož / Najava premijera

Od 4. do 7. maja u Portorožu na 22-goj Internautici biće nekoliko premijera za koje zaista vredi „prevaliti“ (iz Beograda na primer) oko 650 km (većinu na auto-putu) za nešto više od 6 sati… i po mogućstvu ostati par dana da bi se gradivo utvrdilo i uživalo u morskom ambijentu.

Čuveno italijansko brodogradilište Absolute Yachts će promovisati po prvi put u Evropi model Absolute 58 Fly. Ovu 17 metara dugu jahtu pokreću takođe novi modeli D8-800 Volvo Penta motora sa IPS sistemom. I ovaj model ima specifičnu ISS Absolute strukturu, koja omogućava najbolje performanse, malu potrošnju,  lako manevrisanje, tihu plovidbu u odsustvo vibracija. Prepoznatljiva elegancija italijanskog dizajna primetna je i na dva Cranchi modela: E 52 F i E 52 S, koji će nakon predstavljanja u Kanu i Diseldorfu imati svoju „jadransku premijeru“. Uvek je zadovoljstvo videti i neki Princess model – ovaj put je to Princess 49, sa novim modifikovanim dubokim V trupom. Za one koji vole polu-deplasmanska plovila, biće predstavljen Explorer 58 Pilot House koji se odlikuje izuzetnom stabilnošću i malom potrošnjom goriva.

Za jedriličare: Bavaria Cruiser 34, prva entry level jedrilica koju ovaj proizvođač oprema sa dva kormila – za povećanu bezbednost ali i udobnost plovidbe. Elan će osim nekoliko jedrilica iz Impression serije, imati i jadransku premijeru prve iz Gran Turismo linije: Elan GT5.

Čini se da spisak nije konačan, a i nisu samo premijere ono što će privući posetioce. Kao i svaki sajam nautike pružiće uvid u trenutnu ponudu i mogućnost da na jednom mestu potencijalni kupci vide i uporede plovila iz segmenta koji ih zanima.