Garmin Force Kraken – Snaga koja traje

Garmin, najinovativniji i najpriznatiji proizvođač brodske elektronike na svetu predstavlja nam Force Kraken, najmoćniji trolling motor koji je tržište za rekreativni ribolov ikada videlo. Zajedno sa Garminovom najpreciznijom tehnologijom za zaključavanje sidra, Kraken je dizajniran sa dužim osovinama i okretnim nosačem za jednostavnu instalaciju na čamce gde je pramčani prostor ograničen, kao što su skifovi, čamci za zaliv ili čamci sa centralnom konzolom.

SNAGA KOJA TRAJE
Krakenov motor bez četkica koristi visokoefikasni propeler za proizvodnju 100 lbs potiska na 36-voltnom sistemu ili 80 lbs na 24-voltnom sistemu. Može brže da pomeri ribolovce sa jedne pozicije na drugu, sa lakoćom usporava kada treba da se peca sporije i bolje se nosi sa vetrovima i strujama na otvorenoj vodi. Čak i sa svom tom snagom, Kraken je izuzetno efikasan tako da ribolovci mogu računati na njega i pecati ceo dan. Takođe je tih poput šapata iznad i ispod vode i manje je verovatno da će preplašiti ribu.

VRHUNSKA PRECIZNOST I NAPREDNA KONTROLA BRODA
Koristeći višefrekvencijski prijem GPS signala i integrisani AHRS (referentni sistem za određivanje položaja i navođenje) za zadržavanje pravaca, Kraken isporučuje najprecizniju Garmin tehnologiju pozicioniranja kako bi pomogao da čamac ostane na jednom mestu. U mirnim uslovima, usporava motor kada se nalazi unutar približno jednog metra od lokacije koju je izabrao korisnik, dok u teškim primenjuje agresivniju brzinu motora za poboljšane performanse na većim čamcima.
Bežična integracija sa Garmin ploterima omogućava ribolovcima da kreiraju rute, obrasce i putanje koje će trolling motor pratiti dok pecaju, a nova osvetljena strelica na glavi motora da na prvi pogled potvrde pravac čamca.
Ribolovci takođe mogu da koriste priloženi bežični daljinski upravljač i pomognu u navigaciji sa bilo kog mesta u čamcu. Daljinski upravljač ribolovcima pruža kontrolu nad Kraken trolling motorom sa preciznim virtuelnim zaključavanjem sidra, funkcijom autopilota, držanjem kursa i upravljanjem pokretima „ukaži i kreni“ – a pored toga on i pluta. Štaviše, kompatibilni Garmin pametni sat, poput nagrađivane quatix 7 serije, takođe može da se poveže na Kraken i kontroliše upravljanje, zaključavanje sidra i još mnogo toga, direktno sa ručnog zgloba.

VODEĆA INTEGRACIJA SONARA
Odabrani Kraken modeli uključuju ugrađenu GT56UHD sondu ultravisoke definicije sa ClearVü i SideVü sonarom za skeniranje i neverovatno jasan CHIRP tradicionalni sonar za briljantnu sliku strukture dna i ribe ispod i sa strane čamca. Mogu se dodati dodatne Garmin sonde i bez obzira na podešavanje sonara, Krakenova tehnologija motora bez četkica omogućava jasne povratne informacije sa izuzetno niskim nivoom neželjene buke od električnih i mehaničkih smetnji.
Po prvi put u industriji, pecaroši mogu da instaliraju sonar okrenut napred, kao što je LiveScope, na okretnom elektromotoru tako što će praktično usmeravati kabl sonde unutar osovine motora zahvaljujući Krakenovom novom LiveScope sistemu za upravljanje kablovima. Sa Kraken LiveScope Mounting Bracket (kupuje se dodatno), bilo koja LiveScope sonda može da se instalira i radi u sva tri režima – napred, dole i perspektiva. Ovo može zaštititi LiveScope kabl od oštećenja tokom skladištenja ili postavljanja i održati trolling motor i prostor na palubi čistim i bez nereda.

ROBUSTAN I POUZDAN DIZAJN
Vođen decenijama stručnosti i inovacija u pomorskoj industriji, Kraken je projektovan za oštra morska okruženja i izgrađen da izdrži stroge uslove ekstremnog ribolova. Propeler je dizajniran sa tanjom prednjom ivicom da smanji otpor i maksimizira potisak, dok je zadnja ivica projektovana da smanji aeraciju vode koja može izazvati kavitaciju i ometati potisak. Čvrsta i izdržljiva, snažna kompozitna osovina i sve komponente imaju naprednu zaštitu od korozije i slane vode. Podržan je trogodišnjom garancijom i doživotnom garancijom na osovinu.
Force Kraken trolling motor će biti dostupan u beloj boji u dužinama osovine od 63, 75 i 90 inča, ili crnoj u dužinama od 63 i 75 inča. Oba crna Kraken modela prodaju se sa ugrađenom GT56UHD sondom.

Više informacija: www.garmin.rs