Ponovo ove godne možete “PLOVITI, OTKRIVATI, ŽIVJETI”

Napokon, nakon dve godine pauze, sajam Nautika u Zagrebu se ponovo vraća u svom punom sjaju na pozornicu događanja donoseći sa sobom svu lepotu i inovativnost nautičke ponude.

Od 22. do 26. februara, već tradicionalno, Zagrebački velesajam započinje svoju poslovnu godinu najposećenijim i najposlovnijim nautičkim sajmom u celoj Hrvatskoj.

Pripreme za sajam su u toku, a paviljoni su spremni za dolazak „plovećih lepotica“. Ovogodišnja Nautika održava se u osam paviljona (7, 7A, 8A, 9, 11A, 11d, TP, 10A).

Ne propustite da budete deo važnog poslovnog događaja, mesta na kom se već 30 godina susreću nautičari i svih zaljubljenici u more i morske aktivnosti, mesta gde se susreću svi relevantni ljudi iz nautičke branše radi međusobne saradnje i umrežavanja, kao i susreta sa krajnjim kupcima.

Respektabilna brojka od 25.000 posetilaca koji prođu tokom pet dana velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj koliko su sajmovi važan i uticajan marketinški alat. Sajmovi predstavljaju privrednu snagu jednog grada, a podsetimo i da je Zagrebački sajam nautike jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, sa kontinuiranim i stabilnim rastom u segmentu izložbenog prostora i broja posetilaca.

Sajam Nautike prati svetske trendove, a po raznovrsnosti nautičke ponude u rangu je nautičkih sajmova sa najpotpunijom ponudom. Kao takav zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer na jednom mestu nudi sve; od B2B susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku. Glavne nagrade za posetioce su: PEARLSEA 56 – tri dana najma sa skiperom i MIRAKUL 30 Hardtop – vikend krstarenje na motornoj jahti, što je razlog više za posetu Zagrebačkom velesajmu.

Očekuju vas vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu, atraktivna izložba nautičke fotografije, prekrasni primerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvetu…

Prisutni će biti gotovo svi značajni hrvatski brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mesto gde njihova poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, kroz elegantne brodove oduševljava posetioce i buduće nautičare. Svoje usluge ponudiće mnogobrojne hrvatske marine, čarter firme, brodogradilišta, te agencije, klubovi, institucije i udruženja vezana za nautiku i nautički turizam.

Od pratećeg stručnog programa koji se svakodnevno nadopunjuje izdvajamo Susret mladih u nautičkoj industriji Young Business Professionals u organizaciji Misli More. Misli More je interdisciplinarna platforma koja za cilj ima edukaciju mlađih generacija o nautičkoj industriji i mogućnostima održivog razvoja u nautičkoj industriji te edukaciju postojećih firmi u nautičkoj industriji koje ne koriste načela kružne ekonomije kroz usluge personaliziranih edukacija.

Pažnju posetioca svakako će privući elegantni primerci hrvatske tradicionalne brodogradnje u drvetu; neretvanske lađe i trupa u organizaciji Udruženja neretvanske baštine Opuzen. Oni će među ostalima organizirati Izložbu na temu “Lađa i trupa u neretvanskom kraju”, prezentaciju filmova „Sinovi i kćeri neretvanskih gusara“ i „Neretvanski maratonci“, okrugli sto na temu integracije lađa u kontinentalnim krajevima te prezentaciju Uloga lađe u životu neretvanskog kraja s osvrtom na foto safari.

Cena ulaznice iznosi 5 eura, dok je cena ulaznice za učenike, studente i penzionere 3 eura. Radno vreme je od 10  do 19  sati osim u nedelju kada je sajam otvoren do 18 sati.

„PLOVITI, OTKRIVATI, ŽIVJETI“ dugogodišnja je nit vodilja sajma Nautike, stoga vas pozivamo da ga posetite u periodu od 22. do 26. februara ove godine, a više informacija možete pronaći na webu i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.