ECHOMAP UHD2 ploteri sa novim hardverom i modernim funkcijama

Garmin je predstavio ECHOMAP™ UHD2 seriju sonara snage od 500W visokog kontrasta i živopisnih boja, sa potpuno novim har­dverom i ekranom koji se odlično očitava na sunčevoj svetlosti. Dostupni sa novim 5-inčnim, kao i sa popularnom 7-inčnim ekranom, ECHOMAP UHD2 ploteri poseduju fizičke dugmiće za laku kontrolu i rad funkcija od kojih svakom ribo­lovcu zavisi uspešnost njegovog izleta, uključujući obeležavanje ključnih tačaka ili brzo prebaciva­nje između pregleda različitih mapa. Pored toga, ugrađeni Wi-Fi omogućava besprekorno deljenje sonara i korisničkih podataka između dve ECHO­MAP UHD2 jedinice.

„Serija ECHOMAP UHD2 sadrži naš sonar koji je najbolji u svojoj klasi, karakteristike mapi­ranja i funkcije za pronalaženje ribe koje omogućavaju ribolovcima da pecaju kao lokal­ci“, rekao je Dan Bartel, Garmin-ov potpredsednik globalne prodaje za potrošače. „Ova nova serija, sa cenom koja ne opterećuje kućni budžet, koristi jednostavnost i pristupačnost dizajna sa pravim dugmićima, dok istovremeno pruža sve neophodne funkcije koje biste želeli na vodi – od munjevito brzog ponovnog iscrtavanja karte i oštrih prikaza sonara, pa sve do podrške za našu novu Garmin Navionics+ kartografiju. Opremljen osnovnim mapiranjem i so­narnim funkcijama, ECHOMAP UHD2 pomaže kori­snicima da idu za svojim sledećim velikim ulovom ili da istražuju kopnene i priobalne vode sa većim samopouzdanjem.”

Bežično delite sonar i podatke na svim uređajima

Bilo da pecate sa prijateljem ili želite da dodate još jedan ploter na plovilo, ugrađeno bežično umrežavanje omogućava ribolovcima da “strimuju” sonar i dele korisničke podatke, kao što su tačke i rute, između dve ECHOMAP UHD2 jedinice.

Podrška sonara

Kada je u paketu sa ECHOMAP UHD2, son­da GT20-TM omogućava oštar prikaz strukture dna, mamca i ribe – direktno sa ekrana plotera. Za jasniju sliku, korisnici mogu da obogate svoj sistem na plovilu ku­povinom GT24UHD-TM sonde sa sonarom za ske­niranje ultravisoke definicije – CHIRP tradicionalni i ClearVü – ciljajući i identifikujući širi spektar riba u živopisnim šemama boja.

Obavezno mapiranje za vožnju čamcem i pecanje

Za napredne funkcije mapiranja, dnevno ažurira­nje karti i još mnogo toga, ECHOMAP UHD2 ploteri podržavaju novu Garmin Navionics+ kartografi­ju. Pored mnoštva mapa bogatih de­taljima, koje su broj 1 na tržištu (na osnovu izvešta­ja o prodaji iz 2021. godine), sadržaja na dohvat ruke i mogućnosti praćenja do 5.000 tačaka rute, ECHOMAP UHD2 serija pruža impresivno brzo i “glatko” ponovno iscrtavanje mapa kako bi se ribolovcima osigurala pozicija i uspeh narednog zabacivanja. Korisnici takođe mogu pristupiti Ac­tiveCaptain zajednici za lokalna iskustva i infor­macije, i neometano ažurirati svoje mape putem te aplikacije.

Osvežen hardver i dizajn

Uključujući elemente stila sa dosadašnjih Garmin ECHO­MAP UHD uređaja, nova UHD2 serija predstavlja atraktivan redizajn hardvera koji će zadovoljiti potrebe modernog ribolovca, uz istovremeno održavanje čistog i klasičnog interfejsa. Kako bi izdržali niz uslova na vodi, ECHOMAP UHD2 ploteri poseduju jasan ekran, čitljiv na sunčevoj svetlosti, kao i najnoviji Garmin-ov korisnički interfejs i grafiku za intuitivnije ru­kovanje i kontrolu.

Dizajniran iznutra za život napolju, Garmin proizvodi napravili su revoluciju u životu pecaroša, mornara, pomoraca i ostalih entuzijasta. Posvećen razvoju najinovativnije, najkvalitetnije i najpraktičnije brodske elektronike koju je ova industrija ikada imala, Garmin veruje da je svaki dan prilika za inovacije i šansa da se pobedi juče. Već sedmu uzastopnu godinu, Garmin je proglašen za proizvođača godine od strane Nacionalnog udruženja za pomorsku elektroniku (NMEA). Ostali brendovi za plovidbu kompanije Garmin uključuju Fusion i Navionics.