Pecanje je raj uz Garmin fishfinder STRIKER VIVID

Garmin fishfinder STRIKER VIVID ima do sada najbolje prikaze pod vodom. Sedam novih paleta boja olakšava ribolovcima da razlikuju ribu od dna i drugog materijala na njemu.

Vivid donosi poboljšano sonarno iskustvo u seriju STRIKER, rekao je Dan Bartel, potpredsednik Garmin-ove globalne prodaje: „Mnogo je promenljivih koje treba uzeti u obzir pri odabiru sonarne palete boja – dnevna svetlost, sastav dna, čak i vid; uzbuđeni smo što donosimo više izbora u živim bojama u ove popularne uređaje, kako bi ribolovci imali više uspeha na vodi.“

Uvodeći Garmin CHIRP tradicionalni sonar i tehnologiju skeniranja CHIRP ClearVü i SideVü, STRIKER Vivid omogućava da ribolovci vide kristalno jasne obrise riba i izvanredno razdvajanje ciljeva.

Serija Vivid dolazi sa ugrađenim GPS prijemnikom visoke osetljivosti, tako da ribolovci ne samo da mogu da vide ribu i sastav dna ispod čamca, već mogu i brzo da označe omiljena mesta za ribolov i druga interesantna obeležja, poput panjeva ili pristaništa – i tu se vratiti kasnije.

Ugrađeni GPS takođe omogućava korisnicima da planiraju i kreiraju rute i prate brzinu svog čamca.

Uz STRIKER Vivid ribolovci mogu da naprave sopstvene HD mape za ribolov zahvaljujući ugrađenom softveru za mapiranje Quickdraw Contours.
Bez obzira da li se radi o poznatom mestu ili neistraženim vodama, ova funkcija olakšava kreiranje i čuvanje do 8.000 kvadratnih kilometara mapa sa konturama od 30 cm. Kada se uključi, korisnici vide konture sa oznakama generisanim direktno na ekranu dok se brod kreće – nema potrebe da prekidate ribolov; rezultati se odmah pojavljuju na ekranu STRIKER Vivid.

Podaci prikupljeni od strane korisnika mogu se lako razmenjivati ili im se može pristupiti putem Garmin Quickdraw zajednice, koja trenutno uključuje preko 9 miliona podataka. Zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi, korisnici STRIKER Vivid mogu da se povežu sa besplatnom aplikacijom ActiveCaptain app za prenos usputnih tačaka i primanje obaveštenja prikazanih direktno na ekran, uključujući obaveštenja o ažuriranju softvera za najnovija poboljšanja funkcija.

Dostupna sa ekranom u boji od 4, 5, 7 ili 9 inča, serija STRIKER Vivid ima robustan dizajn i interfejs sa tastaturom, koji je napravljen da izdrži rečno, ali i surovo morsko okruženje. U pakovanju dolazi sve što ribolovcima treba – uključujući nosač za naginjanje i okretni nosač i hardver za montiranje – a sve sa ciljem da svaki izlazak na vodu bude brži i lakši.