Lazure …nikada se tebe nagledao ne bi’

Marine se razlikuju… ne samo po broju vezova, maksimalnoj dužini brodova koje mogu da prime, uslovima higijene, spektru usluga, servisa, najbližih radnji… već i atmosferi, koja je nautičarima od izuzetne važnosti jer im jedan deo godine brod i marina postaju druga kuća. Marina i hotel Lazure u Meljinama najpre pružaju utisak gostoljubivog domaćina koji će istovremeno sve poslove iz svog domena obaviti krajnje profesionalno.

Približavajući se trećoj godini poslovanja nakon kompletne obnove istorijske zgrade venecijanskog lazareta sa početka 18. veka, ovaj projekat odnosno kompleks je stekao zavidnu reputaciju svojim autentičnim izgledom. Zahvaljujući sačuvanoj originalnoj arhitekturi, koja je u osnovi mali grad sa trgom, crkvom i sporednim ulicama, kao retko koji drugi projekat je uspeo da nit dugu nekoliko stotina godina učvrsti i produži.

Deo kompleksa čini butik-hotel sa 24 sobe, svaka sa unikatnim dizajnerskim rešenjem. Veličine se kreću od 24-40m2 za Deluxe sobe, pa do Family apartmana koji podrazumeva 2 sobe plus dnevni boravak i površinu 80 do 90m2. Kraljevski (King) apartman ima 99m2, pa je svaka noć provedena u njemu vredna tog osećaja luksuza.

Rosemarine restoran može da pruži sve vrste gastronomskog uživanja, a otvorena terasa sa mirisnom blizinom mora je dodatni biser ove ponude. Augusto terrace je unutrašnji prostor namenjen uživaju u dezertima i koktelima. Mesto za opuštanje uz vrhunski izbor vina je 1729 Wine bar. Svi ovi kapaciteti zajedno omogućavaju organizaciju privatnih događaja, kao i poslovnih sastanaka i promocija kakvih je već na desetinama uspešno izvedeno.

U ovogodišnjoj predsezoni postignut je i cilj da bude završena zgrada u kojoj je Yacht klub, ali i drugi sadržaji: radnja sa nautičkom opremom, RYA škola jedrenja za odrasle (sa 2 Dufour-a), ali i za decu (RS sailing jedrilice, Hobie cat), rent-a-boat (3 nova broda između 5 i 7,5 metara) i rent-a-car (3 Toyote Yaris) agencija, te Yacht klub Wine O’Clock sa 9 metara dugačkim barom i prelepim pogledom na marinu. Treba još dodati i gym, bazen, saune, jacuzzi… ostavimo nešto i za sledeći put. Kao i najavu za 2021. godinu kada se očekuje završetak depadansa sa još 100 hotelskih soba, 50 apartmana za prodaju, podzemni parking, dečju igraonicu, novi poslovni prostor za iznajmljivanje, više konferencijskog prostora… kompleks u zalivu Boke vredan đerdana primorkinje vile.

Lazure marina i hotel
Meljine, Herceg Novi, Crna Gora
T.+382 69 347 994; VHF Ch 87
E. marina@lazure.me; I. www.lazure.me