Najveći event čarter industrije seli se u Beč

U Beču, od 7. do 10. novembra 2019. godine održava se do sada najveći B2B event u čarter industriji – International Charter Expo ICE´19 koji okuplja većinu svetske flote.

Budućnost cele industrije dogovora se u jednom vikendu. Zato ove godine dolazi i finansijski sektor – investicioni fondovi koji će razmotriti značajna ulaganja u rastuću čarter industriju. Pozitivan ishod ovog “eksperimenta” mogao bi osigurati novu snagu svetskog čartera.

Na sajmu će se održati i najveća konferencija u charter industriji na kojoj će govoriti svetski marketinški stručnjaci i nautički znalci kao što su dr. Friedrich Schöchl, Jordi Gili, Chris Simmance, Michael Amme, Daniel G. Siegel i Cory Jia – predstavnik kineskog tržišta koji otvora nove poslovne mogućnosti za čarter firme i agencije.

Okupljaju se agencije, dobavljači i vlasnici čarter firmi iz više od 50 država. Više od 200 čarter tvrtki predstaviće flote od preko 10.000 plovila na Mediteranu, Karibima, Bahamima, Aziji, Indijskom okeanu, Pacifiku i Južnom Pacifiku, a na sajmu će prisustvovati i najveći brodograditelji kao što su: Beneteau, Bavaria, Dehler, Dufour, Hanse, Jeanneau, Lagoon, Bali Catamarans, Elan, Fountaine Pajot, More Boats i drugi.

Novom aplikacijom Handshake učesnici su zakazali preko 7,000 sastanaka. Razvoj poslovanja, nove saradnje i poslovni dogovori glavni su razlog dolaska učesnika, a s obzirom na konstantan porast učesnika predviđa se da će ovogodišnji sajam biti rekordan po svim brojkama.

Jedna od specifičnosti ovog sajma je i odluka Yachtmaster Grupe da kreiraju održiv sajam na kom će podići nivo svesti o čovekovoj okolini. Naime, organizatori su ove godine uložili sredstva u reciklirane materijale i ekološki prihvatljiva rešenja te su odlučili da zasade po jedno drvo za svaku firmu koja dođe na sajam. ICE šuma zasadiće se u okolini Zagreba – odakle je i proizašla ideja o ICE-u.

„Naše odluke neće spasiti planetu, ali svako veliko putovanje kreće jednim malim korakom. Jedina bitna stvar je da plovimo u pravom smeru˝ Tino Prosenik – direktor, Yachtmaster Grupa.

Iz ICE arhive: 2018. godina