Beogradski jedriličarski kup, Generali PSTech Racing Team i ove godine osvojio trofej

U organizaciji Jedriličarskog kluba “ADA”,  u subotu 23. juna održana je treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018!

Prvi vikend leta na Savi, pod gotovo idealnim vremenskim uslovima za sportsko jedrenje, obeležila je uzbudljiva trka s učešćem 15 takmičarskih ekipa u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Na regati su se nadmetale ekipe iz beogradskih jedriličarskih klubova, uz gostovanje internacionalnih timova – sa Ženevskog jezera i iz Berlina. Regatu je sudila jedriličarski sudija, Mina Stanikić.

Jak i promenljiv vetar išao je na ruku pojedinim učesnicima regate, a kao najbolji su se i ove godine pokazali predstavnici Generali PSTech Racing Team-a, Goran Stevanović i Nikola Marjanović, koji su od ove godine članovi Jedriličarskog kluba „ADA“. Na beogradskom jedriličarskom kupu u subotu, bili su pojačani i učešćem Milice Dukić. Nakon niza uspeha na međunarodnim regatama u Hrvatskoj i Austriji, zatim osvojenog trećeg mesta na Seascape MonoCup regati u Portorožu, i fantastičnog sedmog mesta na 50. Svetskom vojnom prvenstvu u jedrenju u Helsinkiju, (gde su učestvovali kao reprezentacija Vojske Srbije i jedrili u konkurenciji olimpijskih takmičara i svetskih prvaka), po povratku u Beograd, brane prošlogodišnju titulu prvaka u ukupnom plasmanu i osvajaju trofej trećeg Belgrade Cruiser Cup-a!

 

Rezultati ukupnog plasmana:

1 – Goran Stevanović (JK „ADA“)

2 – Zlatan Zlatković (JK „ZEMUN“)

3 – Strahinja Blagojević (JK „ADA“)

 

Nezgodan vetar doneo je puno uzbuđenja kako samim učesnicima trke, tako i brojnoj publici koja je posmatrala regatu sa klupskog objekta Jedriličarskog kluba “ADA”. Uz lepo druženje i navijanje s puno neizvesnosti oko ulaska takmičara kroz cilj, i ovo izdanje Belgrade Cruiser Cup-a je ispunilo očekivanja organizatora, brojnih partnera i prijatelja regate.

 

 

Jedriličarski klub “ADA” je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole. Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi. Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.