GROHE ATRIO – na Milanskoj nedelji dizajna

GROHE ATRIO – oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

Vodeći svetski proizvođač sanitarne opreme GROHE, predstavio je redizajn opreme za kupatila, jedinstven i odvažan, GROHE ATRIO. Za njegovo predstavljanje odabrano je i dostojno mesto – Milanska nedelja dizajna, Fuoresalone 2018. Ovogodišnja Milanska nedelja dizajna ugostila je tako ATRIO Cube Experience, vrlo posebnu prezentaciju kakvu ikona dizajna i zaslužuje.

Tokom  upravo održanog Milanske nedelja dizajna Fuoresalone-a, u novootvorenom impresivnom izložbenom prostoru, GROHE-ov tim dizajnera najavio je zaokret od svega do sada viđenog u njihovoj ponudi i posetiocima ponudio ATRIO Cube Experience! Interaktivna multimedijska platforma u obliku monumentalnog crnog kubusa omogućila je gostima da se potpuno utope u svet posvećen apstraktnoj priči o novoj liniji Atrio i  njegove dve predominantne osobine: eleganciji i preciznosti. Zahvaljujući video sekvencama u kombinaciji sa muzikom i posebnim vodenim efektima gosti su ovo novo dizajnersko dostignuće mogli doživeti svim svojim čulima.

”Ovom promocijom GROHE ulazi u novu eru dizajna gde se odmičemo od svojih dobro utabanih puteva te stvaramo nešto zaista značajno – ikonu! Novi ATRIO je tako dizajn koji više veze ima s onim što GROHE nikada dosad nije radio nego sa onim što naši kupci već dobro poznaju”, objasnio je Michael Seum podpredsednik Grohe Odeljenja za dizajn.

Bezvremena elegancija

Dizajn linije ATRIO odupire se iskušenjima tipičnih elemenata luksuznog dizajna. Njegova istinska elegancija oblikovana je redukovanjem i pojednostavljenjem, stvorena je iz bazične geometrije – savršenog kruga koji predstavlja efikasnost, ženstvenost i savršenstvo, kao i cilindričnog prstena, još jednog vrlo simboličnog oblika koji simbolizuje obećanje. Suzdržanost linije ATRIO će zato svakom prostoru podariti bezvremensku eleganciju.

Ideal preciznosti

Kod ATRIA voda precizno prati oblik! Ovo inženjersko savršenstvo, stvoreno u Nemačkoj, zahtevalo je balans tehničkog umeća i dizajnerskog zanata. ”ATRIJEVA dizajnerska suzdržanost zahtevala je od tehničkih eksperata novog nivoa inženjeringa dovedenog do savršenstva. Na ovom su projektu dizajneri i inženjeri stvorili savršenu harmoniju”, rekao je Michael Seum. Osim toga ovakav dizajn zahteva čak opsesivnu posvećenost detaljima i pravilima ‘zanata’. Zbog svega navedenog, ATRIO nije zbirka slavina – on je kreativni ideal koji je ugledao svetlo dana zahvaljujući tehničkoj savršenost iz Nemačke.

Info: www.grohe.rs