Le Cargo – globalna nautička online prodaja

Le Cargo je prva globalna specijalizovana online prodavnica nove i korišćene nautičke opreme. Počela je sa radom juna 2017. godine i vrlo ubrzo je imala u ponudi 50.000 artikla. Sajt je dostupan na francuskom i engleskom jeziku.

Ovaj portal ima snažnu pretraživačku moć i u svega nekoliko klikova mišem dolazite do onog dela opreme koji vam je potreban. La Cargo ujedno garantuje povratak novca ukoliko biste zadovoljni proizvodom (u okviru 48 sati). Prodavci opreme su u mogućnosti da prate isporuku robe, a kupci transakciju obavljaju preko banke, pa prodavac nema uvid u njihov bankovni račun. Zarada online prodavnice je samo u procentu prodatog proizvoda i u zavisnosti od cene se kreće od 7% do 15%. Za svaku vrstu pomoći je dostupan i “chat” servis.

Osnivač ove online platforme je Gérard d’Aboville (zajedno sa partnerkom u ovom poslu Fanny Adam). Njegovo ime je možda najpoznatije po tome što je bio prvi na svetu koji je sam preveslao Atlantik! Bilo je to 1980. godine kada je razdaljinu između Cape Cod-a (SAD) i Bresta (Francuska) dugu 3.250 nautičkih milja, preveslao za  71 dan i 23 sata. Potom je 1991. godine preveslao i Pacifik, a od Japana do Kalifornije (SAD), odnosno za 6.250 milja mu je bilo potrebno 134 dana.