Još više… Jeanneau Sun Odyssey 440

Jeanneau slavi svoju 60-tu godišnjicu postojanja sa tri nove jedrilice u svojoj gami, a akcenat ćemo staviti na model Sun Odyssey 440 koji je već osvojio nagradu “Best Boat 2018” u SAD-u, a nominovana je i za “European Yacht of the Year” – najpoznatiju evropsku nagradu koja se dodeljuje u januaru 2018. na sajmu nautike boot u Diseldorfu.

Ovaj model ima novi dizajn trupa koji predstavlja nov način razmišljanja, uključujući i prepoznatljivu podlogu koja “teče” celom dužinom broda i širim delovima trupa iznad vodene linije. Kao i kod ostalih jedrilica sa duplim kormilom, ona daje dodatnu stabilnost. Međutim, postoje i druge inovacije na palubi koje čine ovaj brod zaista drugačijim u poređenju sa postojećim Jeanneau dizajnom. Potpuno je promenjena filozofija rasporeda oko kokpita sa ciljem olakšavanja kretanja po brodu, a to pre svega uključuje blago nagnutu palubu ka napred. I glavni vinčevi pomereni malo unutra bliže kormilu, daju još više slobodnog prostora posadi u prednjem delu kokpita da se opuste, sunčaju, ručaju… Veliki centralni sto “skriva” portabilni frižider koji se može koristiti i prilikom izleta na obalu, a takve namene je i roštilj. I kad smo već kod opuštanja, napravljeno je inovativno rešenje postavljanja mesta za sedenje i ležanje u jedan veliki ravni nivo.

Možete se odlučiti za 2, 3 ili 4 kabine u zavisnosti od namene jedrilice (vlasnička / charter) ali koje uvek ostavljaju dovoljno prostora za lepu kuhinju, te navigacijski deo sa sopstvenom stolicom. Broj kabina naravno utiče na njihovu veličinu, a u verziji sa 4 kabine, master kabina se deli u dve manje. U svakom slučaju uvek će postojati dva kupatila sasvim pristojne veličine sa posebnim delom za tuširanje.

Možemo zaključiti da je nasuprot mnogim proizvođačima koji evoluciju svojih modela izvode lagano i sporo, Jeanneau ovaj put napravio niz promena i postavio temelje za njihovu dalju dogradnju u narednim godinama. Ako želite da pravite poređenje sa drugim jedrilicama ove dužine, u moru izbora možete se zadržati recimo na modelima Bavaria Cruiser 46 i Beneteau Oceanis 45, dok Hanse ima nešto manji (418) i nešto veći (455) model.

OSNOVNA CENA | 189.900e (bez PDV-a) |

Yacht Consulting Experts info:
+381 66 801 36 38