#Volim jedrenje

Za sve one koji na društvenim mrežama koriste #VolimJedrenje dobili su model broda čije ime mogu slobodno da navedu iza tog hashtag znaka: Beneteau Oceanis 51.1.

Poznata Oceanis linija, ali ovaj put sa novim oblikom trupa koji omogućava više prostora u unutrašnjosti. Svakako da je namenjena vlasničkom i charter jedrenju, ali postoji i “First Line Edition” sa višim jarbolom i većom površinom jedara za one koji žele da se odmere i u ragataškom jedrenju.

Prostrani kokpit je jasno podeljen na prostor za odmor i “radni” prostor na zadnjem delu krme. Upravo tu, odmah pored kormila (ima ih 2) postavljeni su lako dohvatljivi vinčevi – gde su dovedena sva potrebna užad, što u mnogome olakšava jedrenje uz sve beneficije modernih rešenja uvlačenja jedara, a ima i “Dock & Go” sistem za lakše manevrisanje u marinama.
Platforma za kupanje je sad već obavezna za jedrilicu ove dužine, ali recimo garaža za tender nije predviđena – upravo da bi se dobio što veći prostor ispod palube.

Ako zanemarimo 700 varijacija modela koje naglašava brodogradilište, zadržimo se na osnovnim varijantama broja kabina i kupatila koji će vam odmah biti znak da nije tako lako u potpunosti predstaviti ovakav brod. Tu su najpre dve verzije sa tri duple kabine plus jedna mala kabina u pramcu (za skipera) – opcije su 3 ili 4 kupatila. Verzija sa 5 kabina ima 5 kupatila, ali i tu postoji skiperska kabina. Postoji i verzija sa 6 kabina od kojih je 5 duplih, a 1 je singl.

U svakom slučaju, puno i to velikih prozora omogućava prodor prirodne svetlosti u unutrašnjost jedrilice. Time je boravak u dnevnom prostoru daleko prijatniji, a izborom boja i materijala enterijera vlasnik može dovesti brod do potpune induvidualnosti u krajnjem rezultatu. I da ne zaboravimo, brod je nominovan u kategoriji Family-Cruiser (odnosno porodični kruzer) za Evropsku jedrilicu godine, a da li je pobednik unapred poznat, ipak sačekajmo Diseldorf i januar 2018. A ako želite da ga kupite, čekaćete još mnogo, mnogo duže, jer red već sad izgleda dugačak.

OSNOVNA CENA | 274.500e (bez PDV-a) |

Yacht Consulting Experts info:
+381 66 801 36 38