BELGRADE CRUISER CUP – 24. jun 2017. – najava

NAJAVA REGATE

Bez obzira da li ste takmičarska posada, posmatrač ili velika kompanija, Belgrade Cruiser Cup je pravo mesto da pokažete svoje veštine i steknete znanje.
Obzirom da jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i da predstavlja jednu od najprestižnijih veština na svetu, poslednjih godina sa pravom privlači sve veću pažnju beograđana. Ove godine je Jedriličarski Klub Ada obogatio takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije još jednom regatom ali i Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na velike svetske metropole. Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, ova regata ima za cilj da privuče i obrazuje što više mladih o ovom sportu i okolini u kojoj se odvija. Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne 24. juna na 4. kilometru reke Save, kod mosta preko Ade. Učestvovaće najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Takođe, nakon završetka trke će se održati proglašenje pobednika i promotivni koktel u cilju popularizacije sportskog jedrenja, ekološkog i odgovornog života na vodi. Dan nakon regate će u prostorijama Kluba biti održana predavanja na temu podvodne arheolgije Beograda i prirodnih izvora Srbije.
Prijave za regatu se vrše putem zvaničnog sajta regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba Ada.

EVENTS

Dan nakon trke, biće održana predavanja iz oblasti podvodne arheologije Beograda i prirodnih izvora Srbije. Obzirom da je broj mesta ograničen, poželjno je kontaktirati organizatora i najaviti dolazak.

REVIEW BCC 2016

Zahvaljujući jakoj košavi, sunčanom vremenu, velikom broju učesnika, mnogobrojnoj publici i dobroj organizaciji, prvi Belgrade Cruiser Cup je zapamćen kao jedna od najlepših regata na ovim prostorima.
U neizvesnoj navigacionoj trci oko Ade Međice pobedio je čuveni Flyer sa kormilarom Dejanom Antićem ispred Antonija Pušića i Vladimira Mitrovića. Pobednik klase Cruiser je Milan Polimac sa posadom.
Zahvaljujući Slow Food conviviumu Dorćol i restoranu Dijagonala, nakon trke su učesnici i publika uživali u izvrsno pripremljenoj tradicionalnoj kuhinji. Druženje je potrajalo do kasnih večernjih časova, a neki od učesnika su i prespavali u marini J.K. Ade.
Izuzetno nam je drago što smo pored takmičara privukli i mnogobrojnu publiku i prezentovali jedrenje u najboljem svetlu.
[ TEKST PREUZET SA SAJTA: http://www.belgradecruisercup.com/ ]