Najava – Polboat Yachting Festival, jul 2022

Sajam nautike pod nazivom POLBOAT YACHTING FESTIVAL koji će se održati od 21. do 24. jula 2022. godine u mestu Gdinja (nedaleko od Gdanjska), jedinstvena je prilika da se upoznate sa aktuelnom ponudom poljskih proizvođača i distributera plovila, kao i da spoznate prednosti jedrilica, motornih čamaca i sportske opreme u njihovom prirodnom okruženju – na vodi.

Jedna od “najsjajnijih zvezda” na ovom sajmu biće Sunreef Yachts katamaran, gde će se tradicionalno održati ceremonija otvaranja. Brodogradilište Galeon, jedan od svetskih lidera u inovativnim dizajnerskim rešenjima, koje ove godine slavi 40 godina postojanja, predstaviće sedam različitih modela luksuznih motornih jahti, uključujući Galeon 375 GTO, što će biti svetska premijera ovog modela.

Od stranih brendova među plovilima dužine preko 10 m, na sajmu će se naći, između ostalih, nemačka Bavaria i italijanski RIO. Tu će svakako biti i renomirana poljska brodogradilišta Balt Yacht i Northman, koje će pokazati svoje kultne modele – Suncamper 35 i Northman 1200, ali će najaviti i premijere svojih novih modela.

Najveća grupa izlagača, u skladu sa pozicijom evropskog lidera u proizvodnji ovog tipa plovila, biće motorni čamci do 10 m, na čelu sa četiri modela svetski poznatog brodogradilišta Parker Poland. Među prestižnim inostranim brendovima kao što su Windy, Flipper, Nimbus, Malibu, Alfastreet, Bayliner ili Saxdor (od kojih se većina proizvodi u poljskim brodogradilištima), biće prisutni i poljski brendovi, mladi ali sa velikim potencijalom, Canna Boats, Mongird Yachts, Futuro Boats, D-Boat, Nautic Yachts ili VTS sa električnim pogonom.

Inače, organizator se odlučio da posetiocima omogući besplatan ulaz! Ali da ne otkrivamo sve planirane događaje koji će biti sastavni deo ove manifestacije, možemo vam preporučiti ili da sami obiđete sajam, ili sačekate izveštaj sa lica mesta novinara Nautičkog magazina, koji je među 8 svetskih nautičkih medija koji su dobili specijalnu pozivnicu.